21 Nisan 2010 Çarşamba

Karikatürleriyle diktatörlüğün düşmanıydı

‘Karikatürü düşündüren adam’ olarak bilinen ve çocukların sevgilisi ‘Topuz’un ünlü çizeri Vehip Sinan dün dualarla ebediyete uğurlandı.
Çizgi roman kahramanları ‘Topuz’ ve ‘Mıstık’ ile Cumhuriyet tarihinin 60 yılına damgasını vuran ünlü karikatürist Vehip Sinan, 81 yaşında vefat etti.
80’Lİ YILLARA DAMGA VURDU
Özellikle 80’li yıllarda çizdiği karikatürlerle ses getiren Sinan’ın cenazesi, dün Fatih Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Topkapı Mezarlığı’nda defnedildi.
SON OSMANLI EFENDİSİ
Ünlü çizgi sanatçısı için meslektaşları ve yazarlar şunları söylediler...
Salih Memecan: Kendisi çocukları ihmal etmemiştir. Onun nesli daha çok siyasi karikatürler yapıyordu. O ise çocuklara önem vermişti. Onlar için karikatürler yapmış ve küçüklerin yüreğine seslenmeyi başarmıştı.
Hasan Aycın: Ne söylenebilir ki. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun...
Vehbi Vakkasoğlu: Karikatüristliğinden önceki tarafı insanlık tarafıydı. Çok iyi bir insandı. Sevecen bir yüreğin sahibiydi. Karikatürist olarak irdelediği kesimi bile incitmeden işini yapan inançlı ve merhametli biriydi. Allah rahmet eylesin!
Yavuz Bahadıroğlu: Son Osmanlı efendisi!.. Dünyaya küsmüş, evinden çıkmaz olmuştu. Karikatürleriyle diktatörlüğün de düşmanıydı. 40 yıllık arkadaşımdı. Yüreğime ektim mahşerde dirilteceğim.
Bahadır İhsan: Onun Topuz ve benzeri çizgilerini unutmak mümkün mü? Vefatını sizin vasıtanızla haber aldım. Ne diyebilirim, Allah gani gani rahmet eylesin. İki yıl önce Necdet Konak Çizgi Ödülleri’nde kendisine ödül vermiştik.
Kaynak - Star

2 yorum:

Aşkın Güngör dedi ki...

Mekanı cennet olsun...

mit dedi ki...

Allah rahmet eylesin.

Linkler

Related Posts with Thumbnails