22 Mart 2010 Pazartesi

Smallville'de Türkiye

Sanki biraz da sevgili Ümit'le pişti olacağız bu haberle, ama değinmeden geçmek de olmayacak. Street Fither'daki Türk kahramanı bir nebze olsun kabul ediyor bünye de, Smallville dizisinde Türkiye haritası görmek, hele ki o haritada Kal-El'in Krypton aile simgesinin yer aldığını fark etmek tatlı tatlı gülümsetiyor insanı. Gülümsetmiyor mu yahu? İşte, bakın, hemen aşağıda:



Olasılık ki dizinin Türk hayranları bu ayrıntıyı çoktan fark etmiş, üzerinde de uzun uzun konuşmuştur. Çünkü söz konusu sahne Smallville'in 9. sezon "Rabid" adlı 3. bölümünde yer alıyor ve Amerika'daki yayın tarihi 10. 10. 2009.

"Rabid", Smallville'in dudak uçuklatan bölümlerinden biri değil. Örneğin, Clark'ın Lana'ya gerçek kimliğini açıkladığı, ardından Lex'ten kaçan Lana'nın öldüğü, her şeyi düzeltmek isteyen Clark'ın zamanı Jor-El'in yardımıyla geri aldığı ve dünyalı babası Jonathan Kent'in ölümüne neden olduğu bölüm kadar sarsıcı değil; ya da bir kurşunla kalbinden vurulan Lex Luthor'un alternatif bir dünyada kendini dünyalar iyisi bir aile babası olarak bulduğu bölüm kadar çarpıcı da değil. Gene de "Rabid" zombilere Smallvillevari bakış atarak farklı bir bölüm olduğunu kanıtlıyor ve zombiye dönüşen Lois Lane'i izlemek her durumda keyifli (Sadist miyim neyim?).

İşte Lois'in zombi olduğu, Metropolis sokaklarında zombilerin fink attığı bu bölümde yukarıdaki sahne yer alıyor. Bu, nihayet yerküreye gelme şansı bulan General Zod'la adamlarının dünyaya yayıldığını ve El ailesine ait üyelerden birinin (olasılık ki Kal-El'in tatlı kuzeni Kara'nın ya da terbiyesiz babası Zor-El'in) Türkiye'de (ve hatta nokta atışı yaparsak, Konya'da) olduğunu ortaya koyuyor.

Hoş ve ilginç değil mi?

Son Not ve Düzeltme (ya da Tarihe Not Düşme)

İmdiii... Diyelim ki aradan yıllar geçti ve bu blog da, bu yazı da hala yerinde. O zamanın okurunun, 'Şu Aşkın Güngör denen zat da amma zihin kekemesiymiş' dememesi için bu bilgi notunu girmeye karar verdim ki, vaziyeti biraz olsun kurtarabilelim.

Efendim, durum şu: Yukarıda yer verdiğim Türkiye görüntüsünün üzerinde Kal-El'in aile simgesinin yer aldığını ve muhtemelen Konya'ya Zorel ya da Kara'nın indiğini söylemiştim ya, durum öyle değilmiş. 9. sezon 8. bölümde ortaya çıktı ki, güzide Konya'mıza inen kişi Jor-El'in klonuymuş.

Orası tamam da, asıl ilginç olan, pekçok Amerikalı aklı evvel gibi Smallville'in senaristleri ve yapımcıları da cahil cesaretine sahip belli ki. Tutmuşlar, Anadolu'nun en verimli topraklarını Arap çölleri gibi yansıtmışlar, yetmemiş, kum fırtınalarından göz gözü görmeyen bir çöl olarak tasvir etmişler Türkiye'yi.

Ben de diyorum ki o zaman, bu Clark uçmayı öğrenir, bu senaristler araştırma yapmayı öğrenemez arkadaş. Hiçbir şey yapamıyorsan, aç Google Earth'ü, o bölgeye bir zum yap bre melun.

2 yorum:

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

Ya Aşkın Konya değil de Isparta gibi geldi bana nokta atışı. Acaba Supergirl güllerin içinde mi? Yakışır billa :)

Aşkın Güngör dedi ki...

Yok Ümit'im yok, tam Konya orası. Bence Mevlevi dergahını ziyarete gitti bizim Kara, velilerden el alacak orada :))

Linkler

Related Posts with Thumbnails