9 Mart 2010 Salı

Kazu Kibiushi Türkiye'ye Geliyor!

“TILSIM”LI BİR İSTANBUL BULUŞMASI
KAZU KIBUISHI - ÇİZGİ ROMAN ATÖLYESİ
15 - 21 MART 2010
Japon asıllı, dünyaca ünlü ABD’li çizgi roman sanatçısı Kazu Kibuishi, 25 yılını kutlayan Tudem Yayınları’nın çizgi roman markası Desen Yayınları’nın davetlisi olarak 15 - 21 Mart tarihleri arasında İstanbul’da olacak.
Ustasından yaratıcı düşünme, yazım ve çizim atölyesi…
Geçtiğimiz aylarda Desen Yayınları’nın yayımladığı Tılsım kitapları (Taşmuhafızı ve Taşmuhafızı’nın Laneti) ile büyük beğeni kazanan Kazu Kibuishi, bir haftalık İstanbul ziyareti süresince 10 ilköğretim okulu ve lisenin yanı sıra iki üniversite ve iki de kültür merkezinde, okurları, meslektaşları ve basın mensuplarıyla bir araya gelecek.
Gerçekleştireceği atölye çalışmalarında Kazu Kibuishi, kişisel asistanı ve desenlerinin renklendiricisi olan Jason Caffoe ile birlikte katılımcıların görme, yazma, algılama, sorgulama, analiz etme ve eleştirme yetilerini geliştirmelerine yardımcı olacak ve katılımcıların yaratıcı yönlerini açığa çıkarmaları için olanak sağlayacak.
Atölyelerde katılımcıları pek çok sürpriz bekliyor!
İstanbul’daki atölye çalışmaları için heyecanla çalışan ve yepyeni bir konsept geliştiren Kazu Kibuishi, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra sektör profesyonelleri ve basın mensupları için de birbirinden ilginç sunumlar hazırladı.
Kazu Kibuishi, katılımcıların belirli bir çizim altyapısı olmadığını varsayarak temel çizim konularını kapsayan eğlendirici ve bilgilendirici bir atölye gündemi oluşturdu. Buna göre Kibuishi, atölye çalışmalarında, çizgi roman kahramanı oluşturma tekniklerini gösterecek, katılımcıların kendi kişisel uygulamalarını yapmalarına olanak sağlayacak, çizgi romanlar üzerine forumlar düzenleyecek, çizgi romanda hikâye anlatım tekniklerini aktaracak, nasıl çizgi roman yazılıp çizildiğini gösterecek ve atölyesinin en ilgi çekici yönü olduğunu belirttiği dijital boyama gösterisini gerçekleştirecek.
Türkiye’de bir ilk: Basına özel atölye çalışması…
Desen Yayınları, Türkiye’de ilk kez basına yönelik kapalı devre özel bir etkinlik düzenliyor. Bu çerçevede Kazu Kibuishi, 15 Mart Pazartesi akşamı sınırlı bir basın topluluğunun katılımıyla Pera Müzesi eğitim salonunda özel bir atölye çalışması gerçekleştirecek.
Atölye çalışmasının başlangıcında, eğitmen Kazu Kibuishi tarafından tüm katılımcılara basit çizim teknikleri gösterilecek. Daha sonra, kendi çizgi roman kahramanlarından örnekler gösterecek olan Kibuishi, katılımcılardan kendi çizgi roman kahramanlarını oluşturmalarını veya kendilerini çizgi roman kahramanı olarak resmetmelerini isteyecek.
Siyah beyaz veya renkli olarak resmedilebilecek bu çalışmalar, daha sonra Kazu Kibuishi tarafından taranarak MacBook ile bilgisayar ortamına aktarılacak ve yeniden kurgulanıp bir araya getirilerek özgün bir kompozisyon oluşturulacak.
Böylece, yaklaşık iki saat sürecek bir çizim atölyesinin ardından tüm katılımcılar ortak bir esere imza atmış olacaklar.
Kazu Kibuishi santralistanbul’da!..
Çizgi romana profesyonel bir çerçeveden bakmak için özel bir buluşma…
Kazu Kibuishi ve Jason Caffoe, 20 Mart Cumartesi günü saat 14.30’da İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Çizgi Roman Okurları Platformu’nun değerli işbirliği ile santralistanbul kampüsünde hayranlarıyla buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek ve halka açık olacak etkinliğe katılımın yoğun olması öngörülüyor. santralistanbul’daki atölye çalışmasına özellikle çizgi roman okuyucularının, görsel iletişim, grafik vb. görsel sanatlarla ilgilenen kişilerin, üniversite öğrencilerinin ve sektör profesyonellerinin ilgi göstermesi bekleniyor.
Atölyeye katılmak isteyenler, 20 Mart Cuma akşamı saat 18.00’e kadar Tudem Yayınları’nı arayarak isimlerini kayıt ettirebilirler. Tel: 0(216) 418 16 17

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bu manga mı? değil mi?

Linkler

Related Posts with Thumbnails