29 Mart 2010 Pazartesi

Cehennemde İnsaf Protestosu

Hellstorm - Prince of Lies Marvel comics'in kısa serilerinden biri ve Başşeytan Satan'ın insan anneden doğmuş oğlu Daimon Hellstorm'un macerasını anlatıyor.
Ghost Rider'ın vol. 2 1. sayısında Ekim 1973 yılında ilk kez ortaya çıkan Hellstorm kısa bazı öykülerde yer almasının ardından John Warner'ın yazdığı "Son of Satan" adlı kısa seriyle kendi serisinde yer almış, "Hellstorm: Prince of Lies" ile de hayli farklı bir "öte dünya" sorgulaması sunmuş okurlara.
Daha çok "Defenders" adlı grubun bir üyesi olarak tanınan ve şeytani-büyü güçleri olan bir tipleme olarak bilinen Hellstorm hayli farklı bir görünüme büründü. İnsanı, kötülüğü, iyiliği, öte dünyayı ve cehennemi sorgulayan "Hellstorm, Prince of Lies" serisi sıradan comics çizeri olmayan ustaların da katkılarıyla nefis bir çizgi roman sunuyorlar meraklısına.
Üstteki sayfa serinin 11. sayısının 16. sayfası. Çizen: Peter Gross yazan: Len Kaminski
Bu sayıda cehenneme giden Hellstorm işkenceleri, sorguları, kötülük yapanlara uygulanan acıları, gerekçelerini ve hatta hayvan ruhlarına yapılan cehennem işkencelerini gördükten sonra yukarıdaki protestoyu öğreniyor. İşkence gören insanlar "insaf" protestosunda bulunurken iblis ve şeytan polisler onları copluyor.
Yenilerde "Max" ibaresi altında yetişkinlere yönelik kısa bir serisi de yayınlanan Hellstorm klişe bir comics olmaktan çıkıyor gibi.

Paylaşım - Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails