8 Şubat 2010 Pazartesi

Enki Bilal "Animal-z" Sergisi

Enki Bilal'in son kitabı ' Animal'z 'ı oluşturan 350 orijinal resim Paris 'teki müzayede evi Artcurial'in muhteşem mekanında 8/7-10/9 2009 tarihlerinde sergilendi.
Sergiyi yaklaşık 11500 kişi gezmiş.Bu sergilenen eserler yine aynı yerde Eylül'de düzenlenen bir müzayedeyle satışa çıkarıldı..Çoğu eser toplam 930 bin euroya alıcı buldu.
Geçtiğimiz Aralık ayı'nda Enki'yle Paris'teki atölyesinde konuşma imkanım oldu.Herzamanki gibi son derece samimi ve yakındı. Bana üzerinde çalışmakta olduğu yeni kitabının -ki Romeo Ve Jüliyet'ten esinlenmiş- ilk karelerini gösterdi. 'İlk kez sen görüyorsun' diyerek de beni ihya etti. Yine süper resimler. Animal'z havasında ama fon rengini değiştirmiş. Yeni çıkmış olan ve kapağını tasarladığı (George Orwell) dergiyi de kendisine imzalattım. Daha sonra eşi Fabienne'in de katıldığı bir yemek yedik. Yemekte İstanbul sergisini ve Animal'z sergisini de konuştuk. Istanbul'a gelmesinin ve Istanbul sergisinin kendisi için çok önemli bir yeri olduğunu yineledi. Istanbul sergimizi yaklaşık 13 bin kişi gezmişti. Her iki serginin süresi hemen hemen aynıydı. "Animal'z sergisinin yaza raslaması daha az kişinin gezmesinin sebebi" der Enki. Paris'teki sergi ücretliydi ve bu paranın bir kısmı bir hayır kurumuna bağışlandı. Gerek Enki gerek Artcurial sergiden çok memnunlar. Enki müzayede de satılan eserlerin çoğunun amatör koleksiyoncular tarafından ilk kez satın alınmasından da çok memnun. Çoğu orijinal cazip fiyatlara alıcı buldu.
İlgilenenler için. Enki önümüzdeki günlerde Angouleme 'de filmlerinden yaptığı derleme 'Cinemonstre'ı Goran Vejvoda'nın müziği eşliğinde gösterecek. Gösteride Enki de 'live' olarak bilgisayarda filmlerinden kareleri resimleyecek!
Fotoğraf-Haber: Murat Cem Şerbetçi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails