8 Ocak 2010 Cuma

JSA'de Çizim hatası

Sene 2004, ay Ekim... Justice Society of America (JSA)'nın Ağustos 1999 yılında başlayan serisi. Sayı 64'ün son sayfasıyla sayı 65'in 5. sayfası "devamlılık hatası"na konu oldu. Yakın zamanda Aşk-ı Memnu dizisinden hatırlarız ciddi bir devamlılık hatasını. Oyuncuları sezon sonuna başka bir saç ve ten rengiyle girerken dizinin sezon başlangıcında farklı saç kesim ve renkleriyle girmişlerdi. Bir bakışma sırasında göz açıp kapama arasında nasıl da yaşamışlardı renk değişimini mübarekler. Flash da kimmiş onların yanında?
İşte aşağıda böylesi bir hata var. Lütfen hanımın üzerindeki kıyafetlere bakın:
Öldü sanılan Hourman yıllar sonra evine dönüyor ve eşiyle kapıda yüz yüze geliyor. Oğulları tehlidedir ve kayıptır. Duygusallığın tavan yaptığı bir sayı sonuyla sayı başı.

Resimleri büyütmek için üzerlerine tıklayın
DC Comics'in en prestijli, ödüllü ve başarılı çizgi romanları arasına giren bu JSA serisine yakışmadı bence bu hata. Bu iki sayının yazarı Geoff Johns, 64. sayının çizeri Jerry Ordway, 65. sayının çizeri Don Kramer.
Bu sayılara ortak bir isim vermek istiyorum "Shapeshifting Clothes"
Ümit Kireççi

1 yorum:

mit dedi ki...

Canım ne var bunda? Yıllardır görmediği kocasını karşısında görünce kadıncağız bir koşu makyaj yapıp üzerine daha şık bir şeyler almıştır :)

Linkler

Related Posts with Thumbnails