19 Ocak 2010 Salı

JBC'den Yeni ÇR'ler

JBC yayıncılık yeni yayınlarla çizgi romanımıza farklı lezzetler sunma hazırlığı yapıyor. İşte Ertan Ergil'in yenilere dair açıklamaları:
Ümit - Yeni yayınlara girmeden önce çizgi roman vizyonunuzu anlatır mısınız? Neden o çizgi romanları tercihe diyorsunuz? Var mı belirgin bir kriteriniz?
Ertan - Jbc Yayıncılık olarak vizyonumuz aslında Türkiyede uzun zamandır bir hayran topluluğu olupta okuyucusu ile buluşamamış yayınları basmaktır. Genelde tercihlerimizi bunu kıstas alıp sonra kendi beğenimize göre belirliyoruz. Star Wars olsun 30 Days Of Night olsun önce bizim beğenimizden geçip yayın perioduna eklenmiş romanlardır. Ve evet çizim kalitesi bizim için bir başka önemli kıstastır.
Ümit - Okur kitlesi hedefiniz var mı? Kimlere hitap ediyor yayınlarınız daha çok sizce? Bu hedeflediğiniz kitle mi?
Ertan - Kitlemiz aslında belirli bir kalıba bağlı değil. Yer geliyor 10-12 yaşındaki çocuklar da kitaplarımızı okuyor. Ama 30 days of Night tarzı romanlarımız esas alındığında , genelde yetişkin bir topluluğa ulaşmak istiyoruz.
Ümit - Yeni yayınlar hakkında bilgi alabilir miyiz biraz? Kim çizmiş, kim yazmış, kim yayınlamış, kim yemiş, kim pişirmiş?
Ertan - Yeni yayınlardan Umbrella Academy benim en favorim. Muhteşem bir akıcılığa sahip bir çizgi roman. Zaten daha çok yeni , geçen sene yayınlanmış bir çizgi roman. My Chemical Romance grubunun vokalisti Gerard Way tarafından yazılmış , Gabriel Ba tarafından çizilmiş bir seri. Ve son 2 senedir Eisner ödülleri dahil pek çok dalda ve kategoride ödüller almış bir eser. Okumaya başlayınca elinizden bırakamıyacaksınız :)
2010 da basılcak diğer çizgi romanlarımız ile alakalı yeni bilgileri kesinleştikçe sizler ile paylaşacağım. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim , çok şaşıracaksınız :)
Ümit - Bu yayınların kısa konuları, özetleri...
Ertan - Dünya genelinde bir anda daha önce hic gebelik belirtisi göstermeyen 43 kadın aynı anda doğum yapar. Milyarder bir mucit bu çocuklardan 7 tanesini evlat edinir. Ve kendisine neden diye sorduklarında ' Dünya'yı Kurtarmak ' için der. Ve bu 7 çocuk yetiştirilmeye başlanır. Bu çocukların farklı özellikleri vardır. Bir tanesi zamanda yolculuk edebilirken diğer bir tanesi ise söylentileri gerçek kılabilir.
Ümit - Çizgi romanımıza ne katar bu seçtikleriniz sizce?
Ertan - Valla hiç bir fikrim yok ama inşallah Türk Çizgi Roman Alemine hayırlı olurlar.
Ümit - Ne zaman katmaya başlayacaklar, basım tarihleri nedir?
Ertan - Hali hazırda Star Wars Klon Savaşları serisi devam ettiği için , arada bir yerde UA 1.nci cildi basmayı düşünüyoruz. Onun dışında Star Wars yeni serileri için Klon Savaşlarının bitmesini bekleyeceğiz. 2010 yılı içersinde basmak istediğimiz pek çok yeni çizgi roman var , kimisi korku kimisi drama ama çoğu kesinlikle Star Wars olacak.

Başarılar dilerim JBC, okuyanınız bol olsun
Ümit Kireççi

1 yorum:

mit dedi ki...

Güzel bir haber daha... Türkiye'nin çizgi roman anlamında yen ve kaliteli bir şeyleri deneme vakti çoktan geldi de geçiyor. Umarım çok başarılı olur. JBC'e buradan saygılarımı sunuyorum.

Linkler

Related Posts with Thumbnails