7 Kasım 2009 Cumartesi

Susam Sokağı 40 Yaşında

Hey gidi günler... Üniversite yurdundan hafta sonları eve geldiğimde en büyük keyfim akşam 16.00-17.00 saatleri arasında Susam Sokağı izlemek olurdu. Kermit, Kurabiye Canavarı, Edi Büdü ve bizim tiyatroculardan oluşan mahallenin sakinleri... Bir bölümde hiç unutmam Kurabiye Canavarı "Nefes Kesen Bir Filmi" tanıtıyordu: Yukarıdakiler, Aşağıdakiler. "Gerçekten nefes kesici bir film" derken bir yandan merdivenlerden inip inip çıkıyor kan ter içinde:))) Unutulur mu?..
Sonra TRT'nin çocuklara zararlı diye yayından kaldırıldığını duydum bir ara. Nedense çocukların en sevdikleri şeyler "zararlı" oluyor hep... Aşağıda Habertürk'ün konuyla ilgili haberi var:
Selamlar
Lami Tiryaki
Birçok nesle okumayı, sayı saymayı öğretti; 140 ülkede yayımlandı, 100 ödülü kucakladı...
06.11.2009 09:57
Türkiye'de 1980'li ve 1990'lı yıllarda yayımlanan çocuk programı Susam Sokağı, 40. yaşını dolduruyor.
İlk kez 1969'da ekranlara gelen ABD yapımı program, 10 Kasımda 40. yaşını geride bırakacak.
Joan Ganz Cooney ve Ralph Rogers tarafından kurulan, kar amacı gütmeyen "Sesame Workshop" kuruluşu ya da resmi adıyla Children's Television Workshop'un yaptığı program, 40 yılda birçok nesle okumayı, sayı saymayı öğretti ve "çeşitlilik" mesajı verdi. Program 140'dan fazla ülkede yayımlandı ve 100 kadar ödülü kucakladı.
Bir mahalle ortamında geçen, gerçek ve kukla karakterlerinden oluşan program, 40. yılını kutlamak için bu yıl, ABD Başkanı Barack Obama'nın eşi Michelle Obama'yı konuk edecek. First Lady, çocukları sağlıklı yiyeceklerle beslenmeye teşvik edecek.
Susam Sokağı'nın yayımlanmasının yıl dönümü dolayısıyla arama motoru Google da logosunu Susam Sokağı'nın sürekli didişen kukla karakterleri "Edi ve Büdü" olarak değiştirdi.
AA

1 yorum:

mit dedi ki...

Küçük bir çocukken izlediğimi hatırlıyorum. Kız kardeşimle birlikte okuldan gelir gelmez ilk işimiz televizyonun karşısına kurulup bu programı izlemekti. Hem de annemle beraber. "Arada kaldım" ve "Dağdan bir kız geliyor döne döne" şarkıları -üniversite- yıllarımda arkadaşlarımla birlikte en çok sevdiğimiz parçalardı :) Nice yıllara Edi ve Büdü, nice yıllara Susam Sokağı.

Linkler

Related Posts with Thumbnails