26 Ekim 2009 Pazartesi

TÜRK ÇİZER KUTLUKHAN PERKER'İN GÖĞÜS KABARTAN BAŞARISI

21.10.2009 16:32:00
Dünyanın en önemli çizgi roman yayıncısı DC Comics’ten çıkan Cairo adlı albümü ABD listelerinde bir numaraya çıkan Türkiye’nin en iyi çizeri M.K. Perker, sanırız bu kez kırılmaz bir rekora imza attı.
Perker, çizgi romanın devler ligi Amerika’da aynı anda üç ayrı yayınla bayilerde yer alma başarısı gösterdi. Yeni albümü “Insomnia Cafe”, Dark Horse yayınlarından piyasaya çıkan çizgiromanın yazarı da Perker’in kendisi. Albümün editörlüğünü sinemalarda gişe rekorları kıran Sin City ve 300 Spartalı’nın da editörü olan Diana Schutz yaptı. Aynı anda “Noir” adlı suç romanları antolojisinde de Perker’in 10 sayfalık bir öyküsüne yer verildi. Ve yine aynı anda Vertigo yayınlarından Air adlı serisinin ikinci albümü “Flying Machine” de piyasaya sürüldü.
Çizgi Roman oscarları sayılan Eisner’da da adaylığı bulunan Perker şu an dünyanın en iyi çizgi romancıları arasında yer alıyor.
Paylaşım - karikaturhaber.blogspot.com
Kaynak - medya tava

3 yorum:

Oğuz gürel dedi ki...

haberi veren site türkiyenin eniyi çizeri deyimini kullanmış..bu bir site tarafından verilecek bir ünvan değil..

mit dedi ki...

Kendisini buradan tebrik ederim. Başarılarının da devamını dilerim. Büyük başarı gerçekten de. İnşallah diğer iyi çizerlerimizin de önü açılır böylece.

Unknown dedi ki...

Medyadaki ve buradaki "en iyi" diye bir kıyaslama yanlış.. artı kendi yazıp kendi çizen yada bir karakteri olup da çok renkli tarzları ile sadece Amerika'da değil Avrupa ve Asya'da boy göstermekle kazanılır belkide o ünvan. Genede sevdiğim gayretli bir genç çizer.. daha özgün ve uzun soluklu olması dileği ile..

Linkler

Related Posts with Thumbnails