3 Ekim 2009 Cumartesi

Beyoğlu'nda sahaf festivali başladı

Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Beyoğlu Sahaf Festivali bu yıl Taksim Meydanı Gezi Parkı'nda 65 sahafla başladı
Başkan Demircan, açılışta yaptığı konuşmada Beyoğlu'nun bir kültür merkezi olduğunu vurgulayarak ”Daha önce Galata Meydanı'nda az sayıda ve sadece Beyoğlu'ndan sahaflarla birlikte buluştuk. Ancak bu üçüncü buluşmada İstanbul'un genelinden gelen 65 sahafla birlikte festivali düzenliyoruz’dedi. Beyoğlu Sahaf Festivali'nde birbirinden değerli koleksiyonlar, eserler yer alıyor. Kartpostallardan sigaralıklara, siyah beyaz hatıra fotoğraflardan sinema afişlerine meraklısı için hayli ilginç ve değerli eserler festival standlarında satışa sunuluyor.
Cumhuriyet öncesi ve ilk yıllarına ait hisse senetleri koleksiyonları, Osmanlı tapuları, noter evrakları da koleksiyonerlerin ilgisini çekiyor.
Eski çizgi romanlar Zagor, Teksas, Tommiks, Mandrake, Kızılmaske çizgi roman serileri raflarda yeralıyor. 1950'li yılların orijinal sinema afişleri, tarihi belge niteliğini taşıyan Osmanlı çini, kilim, kumaş motiflerinin yer aldığı kitaplar, ciltlerinin güzelliği ve özelliğiyle öne çıkan kitapları stanlarda yer alıyor.

Paylaşım - Lami Tiryaki
Kaynak - Radikal

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails