25 Eylül 2009 Cuma

İzmir'de Karikatür Kursu

İzmir'de başlayacak olan karikatür kursu hemen her yaştan meraklıyı bekliyor. İşte kurum ve kura hakkındaki bilgiler:
Karikatürcüler Derneği, Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kamu yararına çalışan dernek" statüsüne alınmış olup, 1991 yılında Kültür Bakanlığı tarafından "Kültür Sanat Büyük Ödülü" ile ödüllendirilmiştir.
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği-irtibat bürosu, ocak 1996 dan bu yana çalışmalarını sürdürmektedir. İzmir'li çizerler geçmişte de ortak karikatür çalışmaları yapmışlardır. 1983 yılında İzmir Resim Heykel Galerisinde oluşturulan karikatür grubu içinde yer almış olan çizerler, o günden bu güne İzmir'deki bir çok karikatür etkinliğini gerçekleştirmiş, çeşitli dergi çalışmalarının içinde yer almışlardır. Geçmiş yıllarda İzmir'de, çevre il, ilçe ve beldelerde bir çok karikatür sergileri açılmıştır.
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği, Karikatürcüler Derneği’nden bağımsız hareket edebilmekte, gerektiğinde İstanbul, Ankara, Trabzon gibi illerimizle organik bağ kurabilmektedir.
Farklı zamanlarda karikatür kursları, sergiler ve yarışmalar düzenleyen temsilciliğimizin en son etkinliği, İzmir Enternasyonel Fuarı çerçevesinde düzenlediğimiz “Karikatür Atölyesi” olmuştur. Fuar tarafından tahsis edilen standlardan biri “Karikatür Atölyesi” ne dönüştürülmüştür. Atölyemiz on gün boyunca, her yaştan ve her kesimden büyük ilgi görmüştür. Katılımcıların eserlerini sergilemek için http://www.karderizmiratolye.blogspot.com/ blogu oluşturulmuştur.
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği adına
Ozan SOYDAN (ozansoydan@gmail.com)
Karikatürcüler Derneği İzmir Temsilciliği
Cem KOÇ (Temsilcilik Başkanı)
Fevzi Paşa Bulvarı, Hüseyin Egeli İş Merkezi, Kat:6 No: 14-606 Hisarönü-İzmir
Tel.: (0232) 489 64 35

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails