13 Ağustos 2009 Perşembe

Sinemayı süper kahramanlar bastı!

Hollywood'un son yıllardaki favorisi çizgi roman uyarlamaları sayıları artarak beyazperdeye gelmeye devam ediyor. NTVMSNBC, önümüzdeki yıllarda gösterime girecek bütün çizgi roman uyarlamalarına yer verdi...
ISTANBUL - Holywood'un son yıllardaki senaryo sıkıntısı devam ediyor. Bu sıkıntıların aşılmasında önemli rolü olan çizgi roman uyarlamalarının önceki yıllardaki başarılı gişe hasılatlarından memnun kalan yapımcılar ise geçmişe damgasını vuran bu çizgi romanları beyaz perdeye aktarmaya ve takipçilerini heycanlandırmaya devam ediyor. İşte önümüzdeki yıllarda gösterime girecek ve girmesi planlanan uyalamalar:
X-men Origins: Magneto Marvel'in en büyük başarılarından X-Men serisinden Magneto'nun sinema uyarlaması Profosör Xavier ve Erik Lensher'in gençlik yıllarını anlatacak ve X-Men serisinde kafalardaki kimi soru işaretlerini gidermeye çalışacak. Film 2010'un ilk aylarında perdede olacak.
Akira Leonardo Di Caprio, Katsuhiro Ottomo’nun mangasında yer alamayacağını açıklayarak hem kendi hem de manga hayranlarını üzdü. Buna rağmen Appian Way yapım şirketi projeyi hayata geçireceklerini ve yönetmenliği animasyon dahisi Ruairi Robinson’a verceklerini açıkladı. Bu cyberpunk anime, gelecekte ‘Neo-Tokyo’ da yaşayan tanrısal güçlere sahip bir çocuğun hikayesini anlatıyor. Filmin 2011'de gösterime girmesi bekleniyor.
Barbarella 1968 yılında Jane Fonda'nın canlandırdığı bu seksi çizgi roman karakteri, 2010 yılında Robert Rodriguez tarafından tekrar hayata geçirilecek. 1968 yılındaki versiyonu özellikle erotik sahneleriyle oldukça dikkat çekmişti. Rodriguez’in bu 'saykodelik' karaktere nasıl hayat vereceği oldukça merak ediliyor.
Wonder Woman Başrolü için en çok tarışılan uyarlamalardan biri Wonder Woman. DC Comics tarafından yaratılan cesur amazon savaşçısı 'mükemmel kadın' için en büyük aday olarak Jessica Biel gösteriliyor. Film 2011'de beyazperdede olacak.
Tintin 1930'ların başında yayınlanmaya başlayan Tintin'in maceraları üçleme olarak sinema filmi olacak. Üçlemede Steven Spielberg ve Peter Jackson projenin başında. Fakat Universal ve Paramount'un serinin getireceği büyük mali yük yüzünden tereddüt ettiğinden diğer iki filmin ne zaman çekileceği bilinmiyor. İlk film 2010 yılının ilk aylarında salonlarda olacak.
Batman 3 Christopher Nolan, 'Kara Şövalye' filmiyle oldukça barşarılı oldu ve bu başarısını devam ettirmekte oldukça kararlı görünüyor. Geçen yıl vefat eden Heath Ledger'ın canlandırdığı 'Joker' karakterinin akıbetinin ne olacağı henüz belli değil. 2010'da hayata geçirilmesi beklenen filmde adı geçenler arasında Johnny Depp, Eddie Murphy ve Rachel Weisz bulunuyor.
Justice League: Mortal Tüm DC karakterlerinin bir arada olduğu bu çizgi roman 60'larda yayınlandı. Projenin başına George Miller'ın getirileceği konuşuluyor. Akıllara ilk gelen soru Superman ve Batman gibi popüler DC kararterlerinin bu filmde yer alıp almayacağı. Cevap için 2011'i beklemek gerekiyor.
Battle Angel Yukito Kishiro’nun doksanlarda yarattığı çizgi romanın uyarlaması 2011 yılında sinemalara geliyor. Hafıza kaybı yaşayan bir cyborgun hayatını geri kazanma hikayesini anlatıyor.
Old Boy Steven Spielberg, Nobuaki Minegishi ve Garon Tsuchiya tarafından kalem alınan bu mangayı sinemaya uyarlamayı planlıyor. Oyuncular arasında ismi başa yazılan kişi ise Will Smith. Filmin 2010'a yetiştirilmesi düşünülüyor.
Caliber John Woo, yuvarlak masa şölvalyelerini kuran Kral Arthur'un hikayesini beyazperdeye aktaracak. Sam Sarkar'ın yarattığı bu çizgi romanın sinema uyarlamasında Woo’nun ne gibi değişikler yapacağı ise merak konusu. Filmi görmek için 2012'yi beklememiz gerekecek.
Flash Gordon Sahara'nın yönetmeni Breck Eisner, 1930'ların ünlü çizgi romanı Flash Gordon'u sinemaya tekrar uyarlamak için kolları sıvadı. Sony'nin haklarını satın aldığı film 2010'da gösterimde olacak.
Iron Man 2 İlk filmi gişede oldukça başarılı olan bu çizgi roman devam filmleri için de Robert Downey Jr. ile anlaşma imzalandı. İlk filmde rol alan Terrence Howard'ın yerine Don Cheadle yer alacak. Iron Man 2 önümüzdeki aylarda vizyona giriyor.
Gambit İskambil kartlarına enerji yükleyerek bir silaha dönüştüren kumarbaz kahraman Gambit, sonunda tek başına film oluyor. Gambit karaketeri Chris Claremont tarafından yaratıldı ve en son Wolverine filminde gözükmüştü. Filmin çıkış tarihi 2012.
Ninja Scroll Leonardo Di Caprio'nun yapımcılığını üstlendiği Ninja Scroll, feodal Japonya'da 8 şeytani varlıkla savaşan bir ninjayı anlatıyor. Alex Tse'nin de projede yer alacağı dedikodular arasında. Proje 2011 yılında hayata geçiriliyor.
Ghost in The Shell Steven Spielberg efsane animeyi çekmek için şimdiden harekete geçti. Gelecekte Tokyo'daki bir dizi suç örgütünü çökertmek için kurulan timin hikayesini anlatan anime 'Matrix'in de öncülü kabul ediliyor. Motoko Kusanagi tarafından yaratılan çizgi roman için Dreamworks ve Marvel güçlerini birleştirdi.
Hard Boiled Frank Miller 1930'ların bu ünlü çizgi romanının sinema uyarlaması için kolları sıvadı. Hard Boiled, Hem vergi veznecisi hem de soğuk kanlı bir sukastçi olan Roman Carl Seitz'in hikayesini anlatıyor. Film 2011 yılında beyazperdede olacak.
Green Lantern Yeşil yüzüklü kahramanı beyazperdede büyük ihtimalle Ryan Gosling canlandıracak. Yüzüğünden yaydığı enerjiyle maddeleri etkileyen bu kahraman 2010 yılında sinema seyiricisiyle buluşacak.
Proximity Effect David Nkayma tarafından kaleme alınan bu çizgi roman, süper güçlü insanlardan oluşan ve birbirlerine yaklaştığında bu güçlerini kaybeden kahramanların hikayesini anlatıyor. Filmin 2010 başında gösterme girmesi bekleniyor.
Red Sonja 1970'lerde Marvel tarafından Conan'ın içinde yaratılan bir karakter olan Sonja, Rose McGowan tarafından canlandırılacak ve bu yıl sonunda perdede olacak.
Heavy Metal İlk baskısı 1981'de yapılan bu bilim kurgu romanı aslında 1974'te yayına başlamış olan 'Metal Hurlant' adlı Fransız çizgi romanın Amerikan versiyonu. David Fincher bu kült çigi romanı beyazperdeye taşımak için hazırlanıyor fakat yapım şirketlerinin bu projenin ‘box office’ filmi olmayacağına inanması sıkıntı yaratıyor. Fakat Fincher'ın filmi 2010'a yetiştirmek istediği biliniyor.
Sherlock Holmes Efsanevi dedektif Shorlock Holmes, Lionel Wigram'ın yayınlanmamış çizim ve metinleriyle sinemaya geri dönüyor. Filmin yönetmeni Guy Ritchie. Sherlock Holmes önümüzdeki aylarda vizyonda.
Ocean DC Comics tarafından 2004 yılında yayınlanan çizgi roman, bilimadamları tarafından okyanusun derinliklerinde bulunan dünya dışı yaşam formu ve Dünya'nın sonunu getiren olayları anlatıyor. Warren Ellis tarafından sinemaya uyarlanacak film 2010'da gösterime girecek.
Sin City 2-3 Frank Miller'in kalem aldığı Sin City yine Miller ve Roberto Rodriguez tarafından sinema aktarılmış sinema tarihinin en iyi uyarlamaları arasına girmişti. Merakla beklenen grafik romanın yeni uyarlamaları da 2010'da beyazperdede olacak.
Spiderman 4 Gişedeki en büyük devlerden Spiderman, yeni macerasıyla hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. 2011'de gösterime sokulması planlanan filmin yönetmen koltuğunda yine Sam Raimi var.
Superman:Man of Steel Bryan Singer'ın 2006'da yönettiği 'Superman Returns' kimi çevrelerde hayal kırıklığı yaratmıştı. Superman'i canlandıran Brandon Routh'la devam kararı alan yapımcılar buna rağmen temayı tamamen değiştirmeyi düşünüyor. 'Superman: Man of Steel' ile Clark Kent, 2011'de tekrar havada olacak.
Judge Dredd 13 yıl önce Sylvester Stallone'nin canladırdığı karakter, daha büyük bir yapımla tekrar canlanıyor. Gelecekte oldukça zorlu bir kanun koruyucu olan Dredd, 2010 yılında gösterime girecek.
The First Avenger: Captain America 'Jurassic Park 3'ün yönetmeni ve effekt uzmanı Joe Johnston ikinci dünya savaşının bu süper kahramanını seyirciyle buluşturacak. 'Narnia Günlükleri'nin yazarı Christopher Markus ve Stephen McFeely Amerika'nın bir numarasını tekrar hayata geçirecek. Film 2011'de sinemalarda.
The Flash Dc Comics'in ışık hızındaki kahramanı şimdilik beklemede. Yapımcıların 'Dark Knight'ın devam projesi için Flash'ın yapımını bir süre erteledi ve 2010'a sarkıttı.
Thor Çizgi roman dünyasının çekiçli tanrısı Kenneth Branagh'a emanet. Daniel Craig Thor rolü için gelen teklifi reddetmişti ve halen başrolü kimin oynayacağı bilinmiyor. Film 2010'da sinemalarda olacak.
X-Men: First Class 2007 yılında kaleme alınan 'X-Men'in yeni serisinin mürekkebi kurumadan sinemaya taşınmaya hazırlanıyor. Senaryosunu Chuck'ın senaristi Josh Schwatrz'ın yazacağı bilinen yeni nesil X-men 2010'da seyirci karşısna çıkacak.(NTVMSNBC)

Kaynak - Akşam

1 yorum:

mit dedi ki...

Amanın... Bunlar ne kadar güzel filmler böyle? Cennete mi düştüm yoksa? Hangisine gideceğimi şaşırmış vaziyetteyim. Ben en iyisi şimdiden para biriktirmeye başlayayım.

Linkler

Related Posts with Thumbnails