7 Mayıs 2009 Perşembe

Ünlü Tarkan çizgi romanının çizeri Sezgin Burak kapak oldu!

Tarkan, Hüdaverdi, Çoban Çantası, Pırtık, Alibey Amca gibi Türkiye’nin, El- Cougar gibi Avrupa’nın çok sevilen çizgi tiplerinin sahibi Adapazarlı ünlü karikatürist Sezgin Burak’ın hayatı, eşi Türkay Burak’ın kaleminden kitaplaştı.
6 ay kadar önce kurulan, kısa adı TASEYAD olan Tarkan Çizgiromanını ve Sezgin Burak’ın Eserlerini Yaşatma Derneği’nin ilk yayını olarak piyasaya çıkan 158 sayfalık kitabı, Sezgin Burak’ın hayat arkadaşı ve çocukları Mine, Tarkan ve Tan’ın anneleri Türkay Sezgin kaleme aldı.
TASEYAD Derneği Başkanı ve sanatçının küçük oğlu Tan Burak ise, konu ile ilgili olarak, “yeni kurulan derneğimizin bu ilk ürünü, 1978’de kaybettiğimiz Sezgin Burak’ın birbirinden ünlü ve değerli tiplerinin yaşatılması için bir dizi etkinlik düşüncemiz var. Bu çalışmanın ilk adımı, 15 Mayıs 2007’de Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Sezgin Burak’a Saygı Günü’yle atıldı. Bu nedenle Adapazarlı hemşerilerimize ayrı teşekkür ederiz” dedi.

Bilindiği gibi Sezgin Burak, Adapazarı’nın bir dönem en ünlü futbolcularından olan ve halkın Aslan Kıraathanesi olarak bildiği işyerinin sahibi Aslan Burak’ın kardeşi, tanınmış yazar –kültür adamı İbrahim Erdinç Şumnu ve Prof. Şükrü Şumnu’nun (yazar Cüneyd Suavi’nin) hala oğludur.

Kaynak:
Sanat Alemi
Paylaşım: Karikatürhaber

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails