6 Mart 2009 Cuma

Edebiyat Odası'nda Ali Recan

09 Kasım 2008 Pazar Pazar günü yaptığımız serzenişe, Ali Recan hatırlatmasına Edebiyat Odası kibar bir üslupla yanıt vermiş. Durumu olgunlukla karşılayan site yöneticileri usta çizgi romancıya iade-i itibar'da bulundu.

***
Sitemize daha önce de konu olan ve binlerce çizgi romana, çalışmaya imza atan Yüksel Akman Yüzbaşı Volkan’ı yaratan Ali Recan’ın öğrencisidir. İşte Yüzbaşı Volkan ve saygı ile andığımız Usta, çizer ve ressam Ali Recan’ın öyküsü… Bu konuda bizi uyaran çizgiroman(okurlari)platformu üyelerine teşekkür ederiz.

Yüzbaşı Volkan, Gazete ressamı ve karikatür çizeri Ali Recan'ın kaleme aldığı çizgi roman kahramanı. 1971 yılı sonlarında ülkemizde konuk olarak bulunan Amerikan Hava Kuvetlerine ait bir U–8 uçağı, Kars'a giderken yanlışlıkla Rus hududuna geçmiş ve Migler tarafından yolu kesilerek Ermenistan'ın Erivan hava limanına inişe zorlanmıştı. Bu olaydan esinlenen Ali Recan, Yüzbaşı Volkan'ın ilk macerası Kafkas Dağlarında Ölümü ortaya çıkardı. Ve böylece Yüzbaşı Volkan Efsanesi başlamış oldu.1971'de gazete yayınlarıyla başlayan Yüzbaşı Volkan 1975 yılında bağımsız dergi olarak çıktı. 1993 yılına kadar yayınlandı.
2000 yılında aylık olarak yeniden yayınlanmaya başladı. Bu seri 4 sayı sürdü. 2006 yılında bu kez Merlin Yayınları altında, yayıncı Ahmet Ziya Sekendiz tarafından "Bütün maceralar" dizisi adı altında yayınlanmaya başlamıştır.

Yazının devamı: Edebiyat Odası

1 yorum:

JAMES WHITE dedi ki...

Yüzbaşı Volkan'ı uzun yıllar büyük keyifle ve heyecanla okuduk. Eskişehir Güzel Sanatlar Fakültesinde okurken İstanbul'a gidip gelirdim hafta sonları ve trende hep bu çizgi romanı okurdum.

Linkler

Related Posts with Thumbnails