30 Ekim 2008 Perşembe

"Çizgi Roman Senaryosu" Kitabı TÜYAP'ta Okurla Buluşacak

1-9 Kasım 2008 Tarihleri arasında Beylikdüzü TÜYAP Kitap Fuarında okura sunulacak kitabın önsözü Altay Öktem'e ait.

Crea Yayıncılık ve Çizgi Roman Senaryosu - Önce Yazı Sonra Çizgi 2 numaralı Salon, 211A standında olacak.




"Ümit Kireççi çok külfetli bir işin üstesinden geliyor ve sadece çizgi roman severler için değil, yazıyla haşır neşir olan tüm okurlar için keyifle okunacak bir kaynak kitaba imzasını atıyor.
Çizgi Roman Senaryosu – Önce Yazı Sonra Çizgi, Türkiye'de benzeri olmayan bir çalışma. Kireççi, 9. Sanat olarak da adlandırılan çizgi romanın tanımı ve tarihçesiyle açıyor kitabını. Ardından tiyatrocu olmasının da getirileriyle konuyu Dramatik Yazarlık koluyla ele alıyor. Gösteri sanatlarına yönelik senaryolarla çizgi roman senaryosu arasındaki benzerlik ve farklılıklara değiniyor. Ardından taşı gediğine koyuyor ve dünyadaki saygın çizgi roman senaristlerinin senaryo örnekleriyle çizerlerin yorumunu okurun dikkatine sunuyor.
Kitap tüm bu yönleriyle benzersiz bir kaynak olmasının yanı sıra, okuru bugüne dek yabancısı olduğu çizgi roman yaratımı sürecine tanık ederek keyifli ve son derece gizemli bir serüvene ortak ediyor. Bize de, onlarca görselle bezenen, çizgi romanın pek tanıdık tiplerinin sayfalar arasında cirit attığı bu benzersiz çalışmayı sadece çizgi roman sevenlere değil, yazının gizemli dünyalarını keşfetmeye hevesli tüm okurlara önermek düşüyor."
Aşkın Güngör
Alfa Çizgi Roman Yayınları Eski Editörü
Crea Kitap Yayın Danışmanı

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ümit Bey, kitabınızı edindim ve çok beğendim. Çalışmalarınızda başarılar ve selamlar.

Ümit Kireççi dedi ki...

Teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

şu an bir ç.r. seneryosu üzerine çalışıyorum. bu kaynak benim için çok faydalı olabilir.
nasıl temin edebilirim?

Ayfer dedi ki...

Ümit Bey'in kitabını aldım, çabucak okudum. Büyük bir eksikliği gideren bir kitap olduğunu düşünüyorum. Verilen emeğe ve harcanan zamana değmiş. Yayınevimin benden çizgi roman senaryosu yazmak konusunda ne düşündüğümü sorup "acaba bir denesek mi" demesi üzerine senaryoya başlamıştım. Tabii acemice, bir nevi el yordamıyla yazmanın imkansız olduğunu görünce kitabı aldım ve tekniği bilince işlerin aslında daha kolay yürüdüğünü fark ettim. Senaryom şimdilik ilk bölümü tekniğe uygun şekilde, devamı nesir şeklinde beni bekliyor. İlk fırsatta bitirmeyi düşünüyorum. "Kapalı-oda-cinayeti" türünde olacağı için ilk polisiye denemem de olacak. Nasıl bir şey çıkacağını ben de çok merak ediyorum. Eğer işi kotarırsam Ümit Bey'in bunda büyük bir katkısı olmuş olacak.
Ayfer KAFKAS

Ümit Kireççi dedi ki...

:) Üstüne yazı yazılacak bir eser daha geliyor demek Ayfer hanım senaryosunu yazınca. Bu iş bölümü olmasa ne yapardık biz. Şimdiden emeğinize sağlık Ayfer hanım. Dilerim yazılanları doğru yorumlayacak bir çizere denk gelirsiniz...

başarılar

Linkler

Related Posts with Thumbnails