12 Eylül 2008 Cuma

İstanbul Animasyon Festivali'ne başvurlarda son hafta


Geçtiğimiz sene Aralık ayında gösterimler, atölye çalışmaları ve seminerler ve söyleşileriyle İstanbul Modern ve Garajistanbul' da gerçekleştirilen İstanbul Animasyon Festivali'nin (IAF), bu sene beşincisi 21-30 Kasım tarihleri arasında Pera Müzesi'nde düzenlenecektir. Her sene olduğu gibi bu sene de festival kapsamında yapılacak olan 5. İstanbul Animasyon ve Görsel Efekt Kısa Film Yarışması başvuruları devam ediyor. Yarışmaya katılmak isteyenler 17 Eylül'e kadar başvurularını festivalin resmi web sitesinde bulunan form aracılığıyla yapabilirler.

IAF.4 kapsamında yapılan yarışmaya başvuran yaklaşık 350 filmden jüri elemeleri sonucunda 250 tanesi gösterildi. Gösterime giren seçkiler arasında Cannes, Sundance, Oscar, Annecy gibi dünyanın en önemli festivallerinde gösterilmiş veya ödülle dönmüş bir çok film bulunuyordu. IAF Büyük ödülüne İngiliz yönetmen Matthew Walker'ın filmi John ve Karen layık görüldü. En iyi Türk Kısa Filmi dalında ise hem ülkemizde hem de yurtdışında adından söz ettirmeye başlamış genç yönetmen Denizcan Yüzgül, Akvaryum isimli filmiyle ödüle sahip oldu.

Bu sene festival ekibi 600'e yakın başvurunun beklendiğini belirtiyor ve jüri üyeliği için yurtdışından çok saygın yönetmenlerle görüşüyorlar. Gelişmeleri takip edebilmek için festivalin resmi web sitesinde (www.iafistanbul. com) yer alan duyuruları izlemeniz yeterli.


2007 Senesindeki Filmlere Örnekler:
http://www.iafistanbul.com/dosya/iaf_competition2007_someofscreenedfilms.pdf

Yarışma Koşulları:
http://www.iafistanbul.com/dosya/iaf_yarisma2008_kosul.pdf

Başvuru Formu:
http://www.iafistanbul.com/dosya/iaf_yarisma2008_basvuruformu. pdf

Paylaşım: Efe Efeoğlu

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails