18 Temmuz 2008 Cuma

Turhan Selçuk'a Hakaret!

USTA KARİKATÜRİST TURHAN SELÇUK'A
BÜYÜK HAKARET!
VİKİPEDİ BUNA NASIL İZİN VERİYOR?


Turhan Selçuk
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Turhan Selçuk (Orospu çocuğunun tekidir diye bir yazı vardı. Bunu kim çıkarttı. 1922, Milas, Muğla), Türk mizahının önde gelen isimlerinden olup Türkiye'de mizaha yön veren karikatüristlerden biridir. Türkiye'de Semih Balcıoğlu ve Ferit Öngören ile beraber Karikatürcüler Derneği'nin kurucularındandır. İlk olarak Akbaba'da çalışmaya başlamış, ondan sonra Aydede, Yön, Devrim Örneği gibi dergilerde ve Milliyet, Akşam gibi günlük gazetelerde çalışmıştır. Özellikle Abdülcanbaz tiplemesi çok ün kazanmıştır. Türkiye ve Avrupa'da bir çok müzede karikatürleri sergilenmiştir. Halen Cumhuriyet gazetesinde çizmektedir. Gazeteci-yazar İlhan Selçuk'un kardeşidir. Son fotorafi domuza benzemistir. "Domuz gibi yasadin, domuz gibi oleceksin"


"Bu sayfa son olarak 17:09, 27 Haziran 2008 tarihinde güncellenmiştir." Yaklaşık 1 aydır var yani bu yazı orada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Bu bilgiyi tahrif edeni, ustaya ve abisine alenen küfür edeni ve VİKİPEDİ'yi
ÇROP olarak kınıyoruz!
Gözlemi Paylaşan: Hayalsaati

5 yorum:

mavisel yener dedi ki...

Yaziklar olsun!!!

yavasyavas dedi ki...

hakaretler 27 haziranda eklenmiş, 5 temmuzda çıkarılmış. yani bir haftadan biraz fazla bir süre kalmış. bir ay değil.
herkesin yazmasını isteyen açık sözlük uygulamasının bu tür kötü niyetlilerce kullanılabileceğini kabul etmeliyiz. önemli olan olabildiğince hızlı müdahale etmek.

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) dedi ki...

"Bu sayfa son olarak 09:11, 18 Temmuz 2008 tarihinde güncellenmiştir." Vikipedi'de düzeltme tarihi bu yazıyor şu anda. Haber yapıldığında son düzeltme 27 Hazirandı. "5 Temmuz...?" bir yanlışlık var sanki.

Vikipedi gibi bir kurum bunu nasıl gözden kaçırıyor ve bunu yapan kişi bunu defalardır yaptığı halde neden engellenmiyor bilemiyoruz ve Vkipedi adına üzülüyoruz!

Adsız dedi ki...

Büyük bir Ustaya azıcık bir saygıyı gösteremeyecek kadar aciz duruma düşmüşler! Yazıklar Olsun!!!

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar bu ilk birşey değil. Ayrıca sadece Türk Vikipedisinede saldırılmıyor. İngilizce Vikipedisinde bir çok sanatçı, prof. penis resmi koyuyorlar. Elbette düzeltiliyor ancak bu vandalizmin Vikipedi ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Türk vikipedisi zaten çok fakir. Bence hata gorurseniz kızmak yerine hemencecik duzeltiniz.

Linkler

Related Posts with Thumbnails