20 Mart 2008 Perşembe

ÇOCUKLARA ÇR ve BAĞIŞ KAMPANYASI

ÇİZGİ ROMAN OKURLARI PLATFORMU (ÇROP)
23 Nisan Şenliğinde Çizgi Romanlarla Çocukları Buluşturuyor


ÇİZGİ ROMAN OKURLARI PLATFORMU (ÇROP), 21, 22, 23 Nisan 2008 tarihlerinde gerçekleşecek olan ve Şişli Belediyesinin düzenleyeceği “KARNAVAL ÇOCUK” 23 NİSAN ŞENLİĞİ’nde tam üç gün boyunca stand açarak çocuklara bedava çizgi roman okuma fırsatı sunarak projesinin ilk aşamasını gerçekleştirecektir.


İLK AŞAMA


Maçka Parkı’nda gerçekleşecek şenlikte yetişkin ve çocuk toplamda 30 000 kişi bekleniyor. ÇROP, işte bu ziyaretçileri çizgi romanla buluşturarak iki aşamalı projenin ilk ayağını gerçekleştirecektir.
Bu projenin gerçekleşmesi için okurlardan ve yayınevlerinden çizgi romanlar toplanmaya başlamıştır. Toplanan çizgi romanlar ilk aşamada okurlarla buluşturulurken ikinci aşamada bağışlanacaktır.


İKİNCİ AŞAMA


Almanya’nın Münih kentinde bulunan Uluslararası Gençlik Kütüphanesi’ni (http://www.ijb.de/) örnek alarak Türkiye’de bir Çocuk ve Gençlik yazını-sanatları belleği olmayı hedefleyen Çocuk Araştırmaları Merkezi (ÇAM) roman, şiir, öykü, çizgi filmlerden sonra çizgi romana da kapılarını açmış bulunuyor. Doç. Dr. Nejdet Neydim yönetiminde ÇAM araştırmacılara çocuk ve gençlere yönelik sanatlarla dolu bir araştırma merkezi sunmayı hedeflemektedir.
ÇROP, işte bu etkinlikte toplanan tüm dergi ve çizgi roman kitaplarını ÇAM’a bağışlayarak çizgi romana ayrılan rafları dolduracaktır.


OKURLARA DÜŞEN GÖREV


ÇROP olarak çizgi roman okurlarını, yayınevlerini, sanatseverleri çizgi roman bağışına, standı ziyaret ederek çalışmamızı desteklemeye, hatta üç gün boyunca stand’da çocuklara yol göstermeye bekliyoruz.
Üç günlük çocuk şenliğinde piknik yapmak, çocukların çoşkusunu paylaşmak, çizgi roman dolu üç gün yaşamak isteyen herkese standımız açıktır.
Çizgi roman adına sadece çizgi roman sevgisiyle projeler üretmeyi sürdüren ÇROP tüm okurların kendi adlarına harekete geçmelerini karşılıksız olarak bekliyor!

Şenlik açılış etkinliği; 21 Nisan/ Pazartesi günü Saat: 14.00’de yapılacaktır.

Notlar


1. Stand’ın tam adresi son toplantıdan sonra belli olacaktır. İkinci duyuruyla o bilgiler de Nisan ayı içinde bildirilecektir.
2. Destek veren kurum ve kişilerin isimleri bir sonraki duyuruda paylaşılacaktır.
3. Lütfen bu etkinliği paylaşmamızda yardımcı olun. Karşılık beklemeden maddi-manevi harcamalar gerçekleştiren ÇROP üyelerine ve çizgi romana en büyük desteklerinizden biri bu olur.


İletişim:
croplatform@gmail.com
nneydim@gmail.com

"çizgi roman" sanatına sahip çık!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails