5 Şubat 2008 Salı

HozCOmics'den TEKSAS

TÜRKİYE'DE HİÇ YAYINLANMAMIŞ TEKSAS MACERALARI VAR MI?

EVET VAR!..

ÇELİK BLEK TEKSAS
ÇIKTI!..
http://www.hozcomics.com/

ÇİZGİROMAN SATIŞ NOKTALARI VE KİTAPÇILARDA
Küçük büyük hemen herkes 52 yıldır Teksas ve Tom Miks okuyor ülkemizde... Bu süreç içinde kahramanlarımız dört yayınevi değiştirdi. Hemen herkes aynı maceraları bastı durdu yıllardır. Bunların içinde en sevilen EsseGesse üçlüsünün orjinal çizimleri oldu kuşkusuz.

İtalyan Dardo Yayınevi'nin 1965 yılında EsseGesse'nin Teksas ve Tom Miks çizmeyi bırakmasının ardından bir süre başka çizerlere çizdirdi kahramanlarımızı ve sonra Fransız Lug Yayınevi'ne sattı. Fransızlar özellikle Çelik Blekli Teksasımızı çok sevdi. Ve EsseGesse'nin üç katı çizim yaptılar. Bu maceraların içinde en sevilen çizer, fantastik çizimleriyle Fransız Jean Yves Mitton (JYM) oldu. Onun ardından ikinci çizer ise EsseGesse'ye en yakın çizgileriyle İtalyan Carlo Cedroni idi.

Hozcomics olarak 34 ciltte tamamladığımız EsseGesse Teksas serisinin ardından şimdi yeni bir seri başlattık: Çelik Blek Teksas. Yeni isimli bu seri EsseGesse Teksas'ın kaldığı yerden devam ediyor: No 35. Özelliği ise Türkiye'de daha önceden hiç yayınlanmamış maceralardan oluşması.
İlk kitap Fransız Jean Yves Mitton'un dört özel çalışmasından oluşuyor. "MagicLand", "Oklitus'un Çocukluğu", "Esrarengiz Volkan" ve "Yeşil Cennette Ölüm" Bu dört özel JYM çalışması okurlarımızdan büyük ilgi gördü. Herkese "Vay be" dedirten çizimler ve hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkan ilginç hasımlar... Yeni serimizin farkını oluşturdu...
312 sayfalık yeni Teksas, 75 sayfalık dört tam maceradan oluşuyor. Maceralar orjinal Fransız Kiwi dergisinden alındı ve belli bir kronoloji takip etmeden Fransız danışmanımız Dominique Yvon tarafından sizler için özel olarak seçildi. İlk iki kitap JYM çalışmalarından oluşuyor. Her macera başlangıcı yine Mitton'un çizdiği orjinal renkli kapaklarla süslendi.

"Esrarengiz Volkan" macerası tam bir fantazi şaheseri. Kuzey kutbuna yakın, okyanusta gemi ile yol alırken birden bire karşınıza eski Roma İmparatorluğu çıksa ne yapardınız. İşte bu işe Çelik Blek, Profesör ve Rodi de şaştı kaldı. Hele biraz sonra esir alınan kahramanlarımızdan Blek arenada Gladyatör olurken, Profesör aslanlara yem ediliyordu. Rodi ise imparatorun bakanının sırt kaşıyıcısı oldu çıktı bir anda...

"MagicLand" bir eğlence merkezinde geçen heyecan dolu bir macera. Hemen her sayfada başına değişik işler açılan Çelik Blek bile yaşadıklarına inanamayıp bir rüya sandı.

"Yeşil Cennette Ölüm"de yine mutlaka İngilizler'in parmağı olmalı...

"Oklitus'un Çocukluğu" ise adı üstünde... Profesör'ü hiç böyle görmediniz...

Biz hozcomics olarak yeni maceraları çok sevdik umarız sizler de seversiniz.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails