21 Nisan 2021 Çarşamba

Hayal'et Resimli Mecmua Sayı 45 Paylaşımda

Nisan ayında 45. sayımızla yine birlikteyiz. İlk sayfamızda her zaman olduğu gibi Mehmet Kaan Sevinç’in illüstrasyonu eşliğinde “Sözüm Meclisten İçeri.” bölümümüz var. 

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Popüler Kültür” sayfamızda bu ay bir öngörümüz var: 2021 yılının en çok satacak çizgi romanı belli oldu!  Merak ettiyseniz bu sayfamızı kaçırmayın. 

Popüler Kültür sayfamız çevirisini Selcan Aktaş’ın yaptığı “J.J.R. Tolkien’in Kendine Ait Çizimleri İlk Kez Yüzüklerin Efendisi’nde” bölüm ile devam ediyor. 

Usta yazarımız Bünyamin Tan “Babil kütüphanesi” ile bizimle. Bu ay Jules Verne'nin Zacharius Usta adlı öyküsü üzerine yaptığı incelemeyi kaleme aldı. 

Yepyeni bir köşeye başlıyoruz: Bir Tarihçinin Kitaplığı. Sevcan Mutlu’nın hazıtladığı bölümün konusu “İkinci Dünya Savaşı ve “Nefes Nefese” Adlı Roman Üzerine Görüşler.” Severek okuyacağınızı umuyoruz. 

Uzun bir aradan sonra Mehmet Berk Yaltırık “Son Vapur” adlı korku öyküsüyle aramızda. Okurken ürpereceğiniz bu öyküyü bir solukta okuyacağınızı umuyoruz.  

Züleyha Ekici’nin kaleme aldığı Sidera’nın Dünyası bölümde konu başlığı: “Edebiyat Şehri Edinburgh”  Sırada Selcan Aktaş’ın N-Ödül sayfası var. 45. sayımızda tarihe yüz karası olarak geçmiş “Çernobil faciası”nın ardından gazeteci

Svetlana Aleksiyeviç’in yazdığı Çernobil Duası adlı kitabını tanıtıyor.  tanıtımı var. 

İsmet Buğra Haşlamacı “Cyberpunk Öykü” bölümünde “İntikamın İki Yüzü.” adlı öyküsüyle bizlerle.

Murat Yapıcıer’in hazırladığı “Dosya “ sayfamızın konusu: “Kuki” çok komik!” 45. sayımızda Murat Yapıcıer’in yazıp çizdiği “Olgu İle Algı” çizgi bandın ardından 

Sibel Çelikel’in yeni bir öyküsü var. “İlk Korkum” adlı öykünün illüstrasyonu Nevra Çelikel’e ait.

 Korkmaz Uluçay “Comic Sohbet” sayfasında “ÇER Çöp” ile bizlerle. Keyifle okuyacağınız bu yazıdan sonra... 

Hüseyin Nadir’in yazdığı, Bünyamin Tan’ın Latin harflerine aktardığı, Mehmet Kaan Sevinç’in çizdiği Fakabasmaz Zihni’nin “Kanlı Balta” adlı macerasının dördüncü bölümü geliyor. 

“Mizah Öyküsü” sayfamızda Atilla Bilgen bizlerle. Bu ay sevimli kahramanı Alper’in yepyeni bir macerasını kaleme aldı. Kadınlar Ve Erkekler!  

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce Murat Yapıcıer’in  “Sine Haber” bölümü sizi bekliyor olacak. 

“Seyahat Tefrikası” bölümümüzde Atilla Bilgen’in yazdığı “Karıma Küba’da Olduğumu söylemeyin” var. Bu ayın konusu  “Renklerin Müzikle Dans Ettiği Şehir.” Burası neresi diye merak ettiyseniz bu bölümü kaçırmayın deriz.   

Çizgi Romanlı Bulmaca sayfamızı çözünce Dr Sibel Çelikel’in hazırladığı Kelimelerin Arka Yüzü” sayfamızı bulacaksınız. “Peyami Safa’nın “9.Hariciye Koğuşu” adlı eserindeki ruhsal çöküntü ifade eden dil göstergeleri ve metaforik yapılar” adlı incelemeye son noktayı koyuyor. 

45. sayımızın son sayfasında Mehmet Kaan Sevinç’in Manga Mania’sı var.

Mayısı ayında 46. sayımızla yeniden buluşalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımları için Gülhan Sevinç’e teşekkür ederiz.

            45. sayımızın oluşmasında değerli katkılarıyla bize destek olan tüm arkadaşlarımıza kucak dolusu teşekkür ederiz.

            Hepinize keyifli okumalar.

            Hayal’et Resimli Mecmua

Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman illüstrasyon vb çalışmalarınızı
hayaleteposta@gmail.com
e-posta adresimize gönderebilirsiniz.

Hayal’et Resimli Mecmuayı PDF formatında indirip okumak isterseniz:

https://disk.yandex.com.tr/i/8qthzOvUdTeC2Q


Hayal’et Resimli Mecmuayı CBR formatında indirip okumak isterseniz:
https://disk.yandex.com.tr/d/Q0xbwXN6pFtk_A


Hayal’et Resimli Mecmuayı online okumak isterseniz:
https://fliphtml5.com/shugq/baqt

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails