12 Ekim 2020 Pazartesi

"2020 Yılında Bir Nükleer Savaş Eksik" Diyenlere Örümcek Adam'dan Öngörü Gelsin

Ümit Kireççi
...
2020 yirmi yılı daha yarısını henüz geçmiş olmasına rağmen peş peşe gelen felaketlerden dolayı çok da özlenecek bir yıl olmayacak gibi görünüyor. Bu arada yıl bitmeden daha fazlasını bekleyen insanların sosyal medya paylaşımları Zombi istilası, Godzilla saldırısı, Uzaylı ziyareti ve Nükleer savaştan yana oldu.

Açıkçası ben geleceği ele alan her hikayeden bir öngörü bekleyen biri değilim. Hatta arada bir tesadüf edenleri de nokta atışı yapmış sayıp yüceltenlerden olamadım. Ancak bu belki şom ağızlılık olacak ama The Amazing Spider-Man'in 20. Annual sayısında 2020 yılı içinde dikkate değer büyük bir felaket olacağı öngörüsünde bulunulmuş.

Yıllar önce dilimizde yayınlanmış olan macerada 2020 yılının Iron Man'i büyük bir terör saldırısını engellemek için günümüze zamanda yolculuk etmek zorunda kalır. Bu yolculukta terör saldırısını gerçekleştirecek kişinin çocukluğuna ulaşması gerekmektedir. Ancak asabi kişiliği saldırganlığa dönüşünce Örümcek Adam ona müdahale etmek zorunda kalır. Bu mücadele sırasında çocuk ağır yaralanır, Örümcek dellenir ve Iron Man'i fena benzetir. Iron Man başarısız olur. Kendi zamanına döner. 2020 yılında nükleer bir patlama şehri haritadan silmiştir. 

Bu sayı Ken McDonald senaryolaştırdığı Fred Schiller'in öyküsünü temel alıyor. Çizer Mark Beachum. Sene 1986. 





Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails