1 Eylül 2020 Salı

Songül Bozacı'dan "En Sevgili Süper Kahraman" Kitap İncelemesi

Çocuk edebiyatı camiasının masalcı ablası Songül Bozacı içinden çizgi roman kahramanı geçen bir çocuk öyküsünü incelemiş. İznini alıp facebooktaki yazısını ÇROPBlog'a aktardık:



Songül'ün Kitaplığı @kidsnook köşemizde bu hafta içimizi ısıtan bir kitabı yorumladım:

En Sevgili Süper Kahraman 

Rocio Bonilla 

Oriol Malet 

@gunisigi_kitapligi

Hepimizin hayatına bir süper kahraman girmiştir değil mi? Çocukların hayal dünyalarını zenginleştiren bu kahramanlar onların meslek seçiminde, iyi ve kötü kavramlarını algılamada oldukça etkili olmuşlardır ve olmaya devam ediyorlardır. Olaylar her zaman başka bir dünyada geçiyor olsa dahi yaşadığımız dünya için bazen süper kahramanlara ihtiyaç duyarız.

Basit ama bir o kadar kıymetli detaylar ile gönlümüzü kazanan Rocio Bonilla bu kitabında yazar olarak yer almış. Küçük bir çocuğun, süper kahraman kavramına bakışına biz okuyucularını da dahil ediyor. Bir çocuğun büyürken öğrendiği tüm kahramanlar ile karşılaştırdığı ve kendisi için “Mega Güç” olan bu kahraman kimdir sizce? Belki onlardan biri sizsiniz. Belki onlardan biri sizi büyüttü. Bir kahramanın yapabildiği her şeyi gözlemleyen küçük bir yüreğin sizi yerleştirdiği en yüksek mertebe bu olabilir. Hikayede en sevdiğim detaylardan biri hepimizi sarıp sarmalayan bir anlatım dili olması. Süper Kahraman uçabiliyor ama gerçek dünyada “Mega Güç” bunu nasıl sağlıyor biliyor musunuz? Kitap okuyarak. Böylesi güzel detaylarla bezeli bu sıcacık, sevgi dolu hikayeyi öncelikle tüm “Mega Güç “ annelere, babalara ve bu mertebede onları konumlandıran çocuklara önerimdir. Tabii ki böylesi keyifli bir kitabı tüm eğitimci arkadaşlarıma da öneririm.


#YaratıcıOkumaEğitmeniGözüyleKitapÖnerisi #NitelikliÇocukKitapları 
#KitapOkumakGüzeldir #SongülünKitaplığı #SongülBozacı

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails