13 Mayıs 2020 Çarşamba

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 18 / mangAnime Türkiye

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık.

Türkiye'nin en kapsamlı manga ve anime fanlarının yer aldığı "mangAnime Türkiye" üyeleri ortak kararla önerdi: 


KAHRAMANLIK AKADEMİM

Kohei HORİKOŞİ

Çeviri: Bengisu MOLYER

Japonya ve yayınlandığı diğer ülkelerde 2014 yılından beri büyük ilgi uyandıran Kahramanlık Akademim, 2016 yılında animeye uyarlanması ile popülaritesini ülkemizde de artırmıştır. Hemen hemen bütün insanların kendilerine has bir süper gücünün olduğu bir dünyada süper kahramanlar yetiştiren bir okulda öğrenci olduğunuzu düşünün. Ve en sevdiğiniz hocanız ise dünyanın en büyük süper kahramanı. Tek problem ise sizin hiçbir süper gücünüzün olmaması. Dünyada çok okunan çizgi romanlar arasında yer alan Kahramanlık Akademim artık Türkçe.

Arka kapak yazısı:

İnsanların çoğu 'Özgünlük' denilen güçlere sahip. Ama herkes bu güçlerini adalet için kullanmıyor! İşte bu kötülüklerden dünyayı korumak için biz kahramanlar buradayız!
Ne? Ben kim miyim? Ha-ha-ha-ha-ha!
Haydi başlayalım ufaklık! Hayalinin yakasını sımsıkı tut ve bırakma! Plus Ultra


ONE PUNCH MAN

Yazar: One

Çizer: Yusuke Murata

İlk bakışta, Saitama bir süper kahraman gibi görünmüyor asla; ne kel kafasındaki ruhsuz yüz ifadesi ne de en ufak bir etkileyiciliği olmayan fiziği. Öte yandan, sıradan görünüşlü bu herifin hiç de sıradan olmayan bir sorun var başında; kendi gücüne uygun rakip bulamıyor bir türlü. Evet, zaman zaman umut vadeden kötü karakterler çıkıyor ortaya ama Saitama her defasında onları bir yumrukta yere seriveriyor. Acaba bir gün Saitama da kendi akranı bir rakip bulup hayatına anlam katabilecek mi yoksa hayatının geri kalanını olağanüstü gücüyle sıkılarak geçirmeye mahkûm oldu mu çoktan?



TOKYO GÛL

Sui İŞİDA

Çeviri: Hümeyra ÖZCAN

Tokyo Gûl, İşida Sui tarafından yazılan ve çizilen, Shueisha Yayıncılık tarafından 8 Eylül 2011 - 18 Eylül 2014 tarihleri arasında basılan, psikolojik, korku, dram, doğaüstü, aksiyon türünde 14 ciltlik bir manga serisidir. Serinin öncesini konu alan "Tokyo Gûl: JACK”, sonrasını konu alan "Tokyo Gûl:re” mangaları ile "Tokyo Gûl” ve "Tokyo Gûl √A” olarak adlandırılan 2 sezon, 24 bölümlük animesi vardır.

Seri, Tokyo’da olan garip cinayetlerle başlar. Cinayet mahali ve delilleri inceleyen polis, faillerin insan yiyen gûllar olduğu sonucuna varmıştır. Tokyo sakinlerine korku salan bu canavarların gündüzleri nasıl saklandıkları, avlarını nasıl seçtikleri ve neden yedikleri bilinmemektedir. Manganın başkahramanı Ken Kaneki ve üniversite arkadaşı Hide, gûlların gündüzleri insan gibi davranarak, insanların arasına karışıp yaşadıklarını düşünmektedir.

Kitap okumayı seven Kaneki, sıklıkla gittiği kafede kendisi gibi kitap okumayı seven bir kızla karşılaşır. Rize adındaki bu güzel kızla beraber güzel bir gün geçiren Kaneki, onu evine bırakırken bu güzel kızın gerçek kimliği öğrenir ve şok olur. Rize, son dönemde sıklaşan cinayetlerin faili gûldur. Kaneki’yi yemek için böyle bir tuzak kurmuş olan Rize, iştahla avını parçalarken yanlarındaki inşaattan düşen demirler nedeniyle ölür. Rize’nin iç organlarının kendisine nakledilmesiyle hayatta kalan Kaneki, yarı insan/ yarı gûl bir varlık olur. Yeni kimliğini kabullenemeyen Kaneki, kendini, gûlların peşindeki polisler, polislerin peşindeki terörist gûllar ve bu karmaşa arasında insanlarla huzur içinde yaşamak isteyen gûlların dünyasında bulur. Yeni tanıştığı insanlara çabucak güvenmek gibi kötü bir özelliği olan Kaneki’nin başı beladan kurtulmayacaktır.

ARKA KAPAK YAZISI:

TOKYO’DA BİR UMUTSUZLUK SAKLANIYOR. İNSANLARIN ARASINA KARIŞIP ONLARI AVLAYAN VE BU CESETLERLE BESLENEN ESRARENGİZ İNSANLAR. İNSANLAR ONLARA ‘GÛL’ DİYOR. GENÇ BİR ADAM, BU ESRARENGİZ İNSANLARDAN BİRİYLE TESADÜFEN KARŞILAŞINCA KADERİ AKSİ YÖNDE DEĞİŞMEYE BAŞLAR!


YALNIZ KURT VE YAVRUSU

Yazan - Kazuo Koike
Çizer - Goseki Kojima
Hayatına çocuğuyla tek başına devam etmeyi seçen ve bu yolda sayısız adam öldürmüş olan bir adamın hikayesi bu. Lone Wolf and Cub (Yalnız Kurt ve Yavrusu).
1970 yılında Japonya’da yayınlanmaya başlayan serinin yazarı Kazuo Koike çizeri Goseki Kojima. Hemen birkaç bilgi daha. İngilizce çevirisini Dark Horse firması yaptı ve 28 cilt olarak piyasaya sürüldü. Türkçe yayın hayatına Marmara Çizgi ile başlayan serinin her cildinde ortalama olarak 5 civarında bölüm var. Seri o kadar popüler oldu ki; 7 tane sinema filmi, televizyon dizisi çekildi, animelere ilham oldu. Neydi peki bu kadar popüler olmasının nedeni? Hikayesi!

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails