15 Nisan 2020 Çarşamba

Çizgi Roman Dünyası Ustalarından Karantina Günlerinde Okuma Önerileri - 3 / Alişan Cengiz

Çizgi romana emek veren, yıllarını veren, araştıran, çeviren, çizen, yazan okurlarına "Karantina Günlerinde Çizgi Roman Okusak da ne Okusak?" diye sorduk ve öneriler aldık. 

Yeni önerilerin sahibi Gerekli Şeyler Genel Yayın Yönetmeni Alişan Cengiz:


BONE 
Yazan - Çizen: Jeff Smith

Bonevilleden kaçmak zorunda kalan üç Bone kuzen, Fone Bone, Phoney Bone ve Smiley Bone, uçsuz bucaksız bir çölde kaybolurlar. Birbirlerini de kaybeden bu üç arkadaş, farklı yollardan da olsa, muhteşem ve korkunç yaratıklarla dolu bir vadiyi kaplayan ormanın içine ulaşır.


Invincible
Yazan - Robert Kirkman
Çizen - Cory Walker

Babası süper kahraman olan bir gencin kahramanlığa adım atma serüveni. Kendine has evreni ve mizahıyla bir Robert Kirkman (Walking Dead) şaheseri.


Lazarus
Yazan - Greg Rucka
Çizen - Michael Lark

Distopik bir dünyada dünya on altı aile arasında bölüşülmüştür. Dünyaya feodal düzen hakimdir ve büyük bir güç mücadelesi yaşanmaktadır.


Lucifer
Yaratıcı Ekip - Neil Gaiman, Sam Kieth, Mike Dringenberg

İncilde sözü geçen Lucifer sabah yıldızının felsefik sorgulamaları ve maceraları. Dizi filmi de yayınlanan dizi çizgi roman farklı bir heyecan barındırıyor.


One Piece
Yazan - Çizen: Eiiçiro Oda

24 Aralık 1997 yılında ilk cildi Japonya’da yayınlanan “One Piece” Japonya tarihinin gelmiş geçmiş en çok satan kitabı olma rekorunu elinde tutuyor. Kasım 2011’de 64. Cildi yayınlanan serinin Japonya’da toplamda 250 milyondan fazla sattığı bilinmekte. Serinin 61. Cildi ise tek kitap bazında 3.8 milyon adet satarak Japonya’nın en çok satan kitabı ünvanını taşımakta. Onu 60. Cilt (3.4 milyon), 59. Cilt (3.2 milyon), 57. Cilt (3 milyon) ve Harry Potter Zümrüdüanka Yoldaşlığı (2.9 milyon) takip etmektedir. Dünya çapında da en çok okunan manga’lardan biri olan “One Piece” temel olarak Monkey D. Luffy adlı 17 yaşında, doğa üstü bir meyveyi yedikten sonra elastik özellikler kazanan bir gencin korsanlar kralı olma çabasını anlatır. Vaktinde Türk televizyonlarında da yayınlanan animesi de Türk seyircisi tarafından da bilinmektedir.


Sıradan Zaferler 
Yazan - Çizen: Manu Larcenet

Angoulême
Uluslararası Çizgi Roman Festivali
En İyi Çizgi Roman Albümü

"Gerçekçi edebiyat ve çizgi romanın mükemmel bir birleşimi."
-Booklist-

"En iyi 5 grafik romandan biri. Psikolojik olarak yıpranmış, dünyayla ve aşık olduğu kadınla iletişim kurmaya çalışan bir fotoğrafçının, duygu dolu hikayesi. Çizimler çok etkileyici. Larcenet'in, sevecen karakterle dolu bu kitabı, insanda başka bir ülkeye seyahat etmiş hissi yaratıyor."
-Time-

"Çok katmanlı bir kitap. Diyaloglar, fazlasıyla içe dönük ve bazen rahatsız edici derecede gerçekçi. Karmaşık karakterleri ve geniş bakış açısı, bu hikayeyi daha da dikkat çekici kılıyor."
-Publishers Weekly-

"Bir erkeğin bağlanma korkusunu zekice işleyen çok fazla kitap yoktur. Ergenlikten çıkış ve olgunluğa geçiş sürecini aynı şekilde anlatan kitap sayısı da oldukça azdır. Larcenet, her iki konuyu da çok güzel işlemiş."
-L.A. Times-
(Tanıtım Bülteninden)


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails