31. Sayımızla yine birlikteyiz. İçinde bulunduğumuz ay cüce olsa da dergimiz devasa!
Bu ay tam tamına yüz dört sayfayız.
Neler mi var içeriğimizde?
Neler yok ki?
Merak ettiğinizi biliyoruz, ama acele etmeyin. Önce kendinize güzel bir kahve hazırlayın, ardından geçin bilgisayarınızın başına ve başlayın okumaya.
Dergimize her zamanki gibi “Sözüm Meclisten İçeri” bölümüyle başlıyoruz. Bu sayfamızda; “Sevmek, mutluluğumuzu bir başkasının mutluluğunun içine gömmektir.”sözüne usta çizer Mehmet Kaan Sevinç illüstrasyonu eşlik ediyor.
Şubat denilince hemen “Sevgililer Günü” akla geliyor. Bu kadar önemli bir güne duyarsız kalamazdık. “Popüler Gündem “ sayfamız aracılığıyla okurlarımızın 14 Şubat Sevgililer Gününü kutladık.
Yazarlarımızdan Bünyamin Tan’ın başlattığı “Kitap Bağışı” tüm hızıyla devam ediyor. Muratlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne bir kitap da sen ver hepimiz okuyalım.
Mehmet Berk Yaltırık bu ay yine bizlerlerle. Usta yazarımızın “Kara Kedi.” adlı öyküsünü yalnız başınıza okumamanızı öneririz!
Eren Ersoy, İron Maiden’in şarkısından uyarladığı “Karanlık Korkusu” adlı mini çizgi bantla 32. sayımızda bizlerle.
Bu aramızda gencecik bir yazar adayı var: Liza Çanakçı. Bu adı bir yerlere not edin. İleriki yıllarda sık sık karşılaşacaksınız.
“Babil Kütüphanesi “ bölümünde Bünyamin Tan’ın zevkle okuyacağınız bir hikâyesi var: “Osmanlı Matbuatında Sherlock Holmes –Arsen Lüpen Çekişmesi: Zevk Çılgınlıkları.”
Usta çizer Mesut Ekener’in yarattığı “Göktuğ- Gaddar Yürekli Savaşçı” tüm heyecanıyla 31. sayımızda da devam ediyor.
Bedia Yılmaz yepyeni bir öyküsüyle 31 sayımızda: “Son Hayal” Keyifli okumalar.
“Dosya” sayfamızda Murat Yapıcıer bizlerle. “Kadının Yaşı Sorulmaz! Ama Nataşa 50 Yaşında!” başlığı altında, François Walthéry’in 1970 yılında Spirou dergisinde yayımlanmaya başladığı “Nataşa” (Natacha) adlı çizgi roman serisinin hikâyesini anlatıyor. Okumaya başladığınızda bitirmeden bilgisayarınızın başından ayrılamayacağınızı garanti ederiz.
Atilla Bilgen yepyeni bir öyküsüyle bizlerle: “Noel Baba Evlenirse!” Evlenirse başına ne geldiğini merak ettiyseniz hemen okumaya başlayın.
Sırada; Yaşar Kemal’in kaleminden çıkan ve Münif Fehim’in çizgilediği ve hepinizin merak ve keyifle takip ettiği “Karacaoğlan” adlı tefrika var.
Henüz dergimizin yarısına yeni ulaştınız! Yorulduysanız kalkın ve bir bardak kahve alın, zira içeriğimiz hala çok zengin.
Bünyamin Tan “Aynalar” adlı tefrikasının ikinci ve son bölümüyle sizlere merhaba diyor.
Sıra geldi “Yeni Çıkan Kitaplar” sayfamıza. Bünyamin Tan’ın tercümesiyle “Borneo’nun Pagan Kabileleri” var.
Erol Bostancı her zamanki gibi bizlere Belçika’dan sesleniyor: “Çizgi Roman Cenneti Belçika’dan Çizgili Haberler.”
Erol Bostancı; senarist olarak uzun kariyeri boyunca sayısız ödül kazanan Raoul Cauvin hakkında bize bilgi vermesinin ardından büyütecini “Tango” çizgi romanına çeviriyor.
Gökcan Ablak keyifle okuyacağınızı tahmin ettiğimiz bir öyküsüyle aramızda: “Ay Batımı.”
Elvan Adıgüzel her zamanki gibi “Çocuk Dergileri Sözlüğü” bölümüyle bizlerle. Bu ay “Başak Çocuk” Ziraat Bankasının aylık çocuk dergisini yazdı.
Atilla Bilgen’in “Ne İşim Var Vietnam’da” adlı seyahat tefrikası tüm hızıyla devam ediyor. Bu ayki bölüm “Bir gün Kamboçya’da Tarantula Yerken!”
“Hayal Perdesinden Haberler” sayfalarımızda ilk olarak keyifle okuyacağınızı tahmin ettiğimiz bir bölüm var:“Çağımızın Nostradamus’u:“The Simpsons”
Asteriks çizgi romanlarının yaratıcısı Fransız Rene Goscinny’in heykelinin Paris’te açıldığı haberinin ardından, objektiflerimizi J. Abrams’ın yapım şirketi Bad Robot’a çeviriyor ve Constantine, Zatanna, Swamp gibi karakterlere odaklanan film ve diziler çekileceğinin müjdesini veriyoruz.
“Eskimeyen Öyküler” sayfamızda bu ay “Ferit Edgü ve “Çığlık” adlı öyküsü bizlerle.
31 sayımızın arka kapağında “Mesut Ekener’in yarattığı Zalim Zühtü’nün tek sayfalık macerası bulunuyor.
Bu ay tam tamına 104 sayfayla karşınız daydık. Mart ayında 32. sayımızla yeniden huzurlarınızda olalım derken öykü illüstrasyonları için Mehmet Kaan Sevinç’e, grafik tasarımı için Gülhan Sevinç’e çok teşekkür ediyoruz.
31. sayısının oluşmasında değerli katkıları ile bize destek veren tüm yazar-çizer arkadaşlarımızın emeklerine sağlık.
Hepinize iyi okumalar.
Hayal'et Resimli Mecmua
Öykü, inceleme, deneme, çizgi roman, illüstrasyon vb. çalışmalarınızı
e-posta adresimize gönderebilirsiniz.
Facebook takip sayfamız:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder