SANATORIUM, 11 Mayıs – 10 Haziran 2017 tarihlerinde, Nazım Ünal Yılmaz’ın Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi “Sibel Güzellik Salonu”na ev sahipliği yapıyor.
Nazım Ünal Yılmaz’ın bir günlük gibi işleyen resimleri, gazetede görülen bir haberle birleşerek otobiyografik olanı, daha geniş bir toplumsal alt metinin dışavurumuna dönüştürüyor.
Nazım Ünal Yılmaz’ın bir günlük gibi işleyen resimleri, gazetede görülen bir haberle birleşerek otobiyografik olanı, daha geniş bir toplumsal alt metinin dışavurumuna dönüştürüyor.
Sanatçı hakkında:
1981’de Trabzon’da doğan Nazım Ünal Yılmaz, 2005’te Anadolu Üniversitesi, Resim Bölümü’nü bitirdikten sonra 2010’da Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde master programını tamamlamıştır. 2010’da Moon and Stars Projesi’yle New York SVA´ya, 2015´te Almanya´da Künstlerhaus Balmoral’e misafir sanatçı olarak davet edilmiştir.
Solo ve duo projeler arasında 2007´de Viyana´da, Galeri Kunstbüro’da yer alan "Straight", 2011’de Viyana’da, küratörlüğü Martin Vesely tarafından yapılan “Panths on Fire”, 2012’de İstanbul’da Plevneli Project’in ev sahipliğini yaptığı “Barbarları Beklerken”, 2013’te Slovakya’da, küratörlüğü Gabriela Kisová tarafından yapılan “Transtone” ve 2015’te Londra’da Funktion Room’da, küratörlüğü Anthony Aurbach tarafından yapılan “Hotel Principles” sergilerini sayabiliriz .
Başlıca grup sergileri arasında ise 2005’te İstanbul’da Borusan Galerisi’nde katıldığı “New Suggestions – New Propositions”, 2008’de Viyana, VBKÖ’da “Dear Anus” sergisi ve Almanya Frankfurt’ta gerçekleşen “Mit anderem Blick”, 2009’da Almanya’da Hamburg’da Ernst Barlach Müzesi’nde sergilenen “Made in Turkey”, 2010’da Almanya’da Kunsthaus’ta yer alan “Painters On The Run”, Ankara Galeri Nev’de gerçekleşen "Viyana-Ankara" sergisi, 2011’de New York’taki, Gallerie C24’te, küratörlüğünü Dan Cameron’un yaptığı “Double Crescent”, İstanbul Depo’da sergilenen “Where Fire Has Struck”, 2012’de Almanya’da Frankfurt’ta, küratörlüğünü Fanti Baum, Britta Peters ve Dr. Sabina Witt’in yaptığı “Making Normative Orders” ve 2015’te Almanya Remagen’de bulunan Arp Müzesi’ndeki “o.T (ohne Titel)” sergilerini sayabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder