30 Nisan 2017 Pazar

CosmicZion Zine 3. Sayısıyla Ana Tanrıça “Kibele”yi Ağırlıyor!

Mitoloji, uzay ve fantastik edebiyat temalı CosmicZion Zine’ın 3. sayısı çıktı. CZZ bu sayıda kendisini tanrıların anası Kibele'ye ithaf ediyor!

CosmicZion Zine mitolojinin eteklerinde dolanırken Nisan 2017 tarihli 3. sayısıyla Anadolu’nun bereketli topraklarından “Kibele” ile karşılaşıyor!

Her sayı bir tanrı ya da tanrıçaya odaklanan CosmicZion Zine, ilk sayısında Yunan Mitolojisi’nden Atlas’a, ikinci sayısında ise İskandinav Mitolojisi’nden Odin’e seslenmişti. Bu sayı ise Kibele’yi ön kapakta Ayberk Oğuz çizimi ile şarkılar ve kuş cıvıltıları içinde, doğaya hükmederken görebilirsiniz. Arka kapakta ise Melodi Edremit’in çizimiyle Amazon kadınlarının ne denli temsilcisi olduğunu gösteren ciddiyetiyle otururken karşılaşabiliriz kendisiyle.

Peki 3. sayıda dışında neler mi var? Fanzinde uzaya dair anlatı ve çok farklı fantastik dünyalardan düşüp gelen öyküler var. Ayrıca CZZ bundan sonra her ay, o ayın uzay olaylarını takvimleştirip içerikte bize sunacağını da ilan etti. Tam burada bahsetmemiz gereken bir başka önemli konu ise Cosmic Efsane Servisi, her sayı bir efsaneyi bize yeniden anlatacak. CES bu sayı, bir İran efsanesi olan “Şarap Efsanesi”ni yazdı. “Czz Diyo ki İzle Dinle Oku” sayfasında ise Kibele ile ilgili neler okuyabiliriz, neler dinleyebiliriz, neler izleyebiliriz, CZZ bizim için büyük bir keyifle derlemiş!

11 Nisan’da İzmir’de dağılmaya başlayan CosmicZion Zine’a nerelerden ulaşabilirsiniz?

İZMİR
Alsancak – Yaşam Cafe
Alsancak – TenTen
Alsancak – Kolektif1936
Alsancak – Tiryaki Kedi Cafe
Alsancak – Antidepresanat
Alsancak – Z Kitap Cafe
Alsancak – Yerdeniz Kitapevi
Alsancak – Yakın Kitapevi (ücretsiz rafında)
Alsancak – Doğan Kitapevi
Karşıyaka – Pan Kitapevi
Karşıyaka – Kırmızı Kedi Kitapevi
Karşıyaka – Haziran Kafe
Bornova – Figüran Cafe
Bornova -İkinci Eskiciler
Bornova -Teras Cafe

İSTANBUL
Sosyal Sahaf
Goblin Frp&Oyun Kafe
Nazım Hikmet Kültür Merkezi
Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi
Karga Art
Vagon Kafe
Dem kafe
Kadıköy 26A Sahaf Kafe

ADANA
Dafne Cafe Art
Nöbetçi Kütüphanesi
Adana Artika Sanat Kursları

YALOVA
77. Kapı Kitapevi

MERSİN
Pozcu Kitapsan
Fanzine Mag & Drink Cafe

UŞAK
Keyif Sanat Kahvesi
Bu sayı CZZ’de yazı-şiir yazanlar şöyle: Czz Diyo ki: dinle, izle, oku, Nida Seda Küçükşahin, Siyah Sevgili, Sonay Yılmaz, Onur Selamet, Elif the Cosmic, Burak İpek, ContraCeptive, Mehmet Berk Yaltırık, İlhami Batı, Funda Özlem Şeran, Czz Uzay Takvimi/Nisan, Gökmen Akça, Batuhan Aşıktoprak, Can Küçükoğlu, Gizem Aytekin, Bora Kurt, CES (cosmic efsane servisi), Gücünü Güneşten Alan kız ve Berkay Saydam.

Bu sayı CZZ’nin görsel kadrosu ise şöyle: Sena Ulusu, Tugay Doğrayıcı, Mikroplazma, Yiğit Gönlügür, Necip Can, Karakuş, Eda, Furkandusk, Seungyeapark, Sercan Salkır, Ceren Bulbun ve Gökmen Akça.

CZZ 4. sayıyı hangi tanrı ya da tanrıçaya ithaf edeceğini de yakında duyurur. Mayıs ayı CZZ’si hakkında aşağıdaki hesaplardan bilgi edinebilir, aralarına katılmak isteyebilirsiniz!

CosmicZion Zine’a ulaşmak için:
E-posta: cosmiczionzine@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/pg/cosmiczionzine
Twitter: https://twitter.com/cosmiczion    

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails