19 Nisan 2013 Cuma

Yalnız Kurt ve Yavrusu'nun Sinema ve Dizi Filmini Mutlaka İzleyin

Şimdilerde 4. sayısını merakla beklediğimiz Lone Wolf'un sinema ve dizi filmini biliyor muydunuz? 
Marmara Çizgi'nin dilimize kazandırdığı manga klasiği "Lone Wolf and Cub" (Yalnız Kurt ve Yavrusu) çizgi roman dünyamız adına çok geç olmakla birlikte sonunda gerçekleşmiş büyük bir kazanımdır şüphesiz. 28 kitaptan oluşan ve 1970 ile 1976 yılları arasında yayınlanan manganın yaratıcıları yazar Kazuo Koike - çizer Goseki Kojima ikilisi. 
SİNEMA 
Toplamda yedi filmden oluşan film serisinin başrol oyuncusu Tomisaburo Wakayama'dır. Bu sinema dizisi "Sword of Vengeance" (Kılıcın İntikamı) adıyla bilinmektedir. 

1972 yılında başlayan dizinin ilk üç filmin yapımcısı başrol oyuncusunun kardeşi ve 26 bölümden oluşan efsanevi Zatoichi film dizisinin yıldızı Shintaro Katsu, yönetmeni Kenji Misumi'dir. Sonraki üç film Wakayama tarafından finanse edilirken yönetmen Buichi Saito olmuştur. 


1980 yapımı Shogun Assassin ise Shogun Assassin 2: Lightning Swords of Death ile Lone Wolf and Cub: Baby Cart to Hades'den uyarlanan  12 dakikalık kısa filmdir


Meraklısına buyurun 1972 yapımı filmin fragmanı: 



DİZİ

Lone Wolf And Cub, 1973-1976 yılları arasında her biri 45'er dakikadan oluşan bir dizi filme uyarlanmıştır. 3 sezon süren dizi film her sezon 26'dan olmak üzere toplamda 78 bölümden oluşmaktadır.

Dizi filmlerin sıralı listesi
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Lone_Wolf_and_Cub_episodes

Dizi filmleri izlemek isterseniz:
http://www.youtube.com/watch?v=AON3N6MGUdw&list=PL2441A6AEF202731C

Hatırlatma yarar var, bu serinin dvd'lerine farklı dillerde ulaşmak mümkün.

Ve genel bir bilgi edinmek isteyenlere kısa bir ön izleme... Özellikle Kill Bill'le kıyaslanmış olan bir videoyu seçtim, umarım eğlenirsiniz:


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails