6 Nisan 2013 Cumartesi

WonderCon fuarında korku filmleri ön planda

Her yıl San Fransisco’da düzenlenen çizgi roman ve bilim kurgu fuarı WonderCon, bu yıl da 29-31 Mart tarihlerinde bilim kurgu severlerle buluştu. Çok satanlar listesinden çizgi romanların tanıtıldığı fuarda, “Sanatçılar Geçidi” adıyla düzenlenen bölümde çizerler, eskizlerini ve imzalı çizgi romanlarını okuyucuyla paylaştı.

Fuarın ilgi çekici etkinliklerinden biri, çok yakında sinema salonlarında izleyiciyle buluşacak fantastik yapımların fragmanlarına ayrılan “Trailer Park“tı. Fragmanı gösterilen filmlerden bazıları sezonun en iyi gişe yapan yapımları olmaya aday.
“The Mortal Instruments : City of Bones”, Cassandra Clare’nin aynı adlı çizgi romanından uyarlandı. Kadrosunda Lily Collins ve Jamie Campbell Bower’a yer veren film, dünya çapında gişelerde büyük başarı yakalayan Alacakaranlık serisinin izini takip edeceğe benziyor.
İlki 1981 yapımı olan kült film serisi “Evil Dead/ Kötü Ruh” yeniden beyaz perdede. Uruguaylı yönetmen Fede Alvarez’in çektiği yeni versiyonun kadrosunda Jane Levy, Shiloh Fernandez ve Jessica Lucas’ın isimleri göze çarpıyor. Ormanın içinde bir kulübede kalan, kötü ruhların saldırısına maruz kalan gençlerin öyküsü, korku filmlerinin klasik öğeleriyle besleniyor.
“The Conjuring / Korku Seansı”, son dönem gerilim klasiklerinden Testere’den tanıdığımız James Wan’ın yönettiği bir hayalet filmi. Paranormal olayları araştıran Ed ve Lorraine çiftinin başından geçen kaçınılmaz macerayı konu alan filmin dekorunu bir çiftlik evi oluşturuyor. Vera Farmiga ve Patrick Wilson’ın canlandırdığı meraklı çiftin başından geçen deneyimler gerçek bir öyküden uyarlandı.
Kaynak ve fuar videosu - Euronews
http://www.comic-con.org/wca

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails