22 Nisan 2013 Pazartesi

Iron Man'in Kumaştan (!) Kaskı...

Özellikle de sinema uyarlamalarından sonra artık Demir Adam'ın (Iron Man) kim olduğunu bilmeyen kalmamıştır herhalde. Hatta 3. sinema filminin de sabırsızlıkla beklendiği muhakkak. İşte o demir zırhlı adamın maskının bir ara "kumaşlaştığını" bilmem kaç kişi fark etmiştir okurken:
Steve Gerber'in öyküsünü, Mike Friedrich'in senaryosunu yazdığı Iron Man vol. 1, 1973 yılı, 58. sayısı 12. sayfasında üstteki ilginç kareye denk geliyoruz. Demir Adam, düşmanı Mandarin'le Unicorn tarafından yaralanmış, zırhı zarar görmüştür bu hikayede. Güvenli bir yere saklanan kahraman bizim sert metal olarak bildiğimiz kaskını çıkarıyor ve ama o da ne aslında kask kumaştanmış!

Ancak gelin görün ki aynı hikayenin 19. sayfasında aynı kaskı masa üstünde görüyoruz. Bu defa kumaş değil:
Iron Man, editör-yazar Stan Lee tarafından yaratılmış, kardeşi Larry Lieber tarafından geliştirilmiş, çizerler Don Heck ile Jack Kirby tarafından yorumlanmıştır. İlk kez Tales of Suspense dizisi 39. sayısında (Mart 1963) çıkmıştır.

Not - Bu hikaye Ali Recan tarafından Marvel - Çizgi Roman Yayınları adıyla kurulan yayınevi tarafından ülkemizde yayınlanmıştır ve Iron Man'in 1. sayısının hikayesidir. Bu sayıyı bana yıllar sonra İzmir'den bulup getiren Yunus Kurt'a teşekkür ederim.  

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails