17 Nisan 2013 Çarşamba

DC Comics'den Bol Ödüllü Kahraman Olma Kampanyası

DC Entertainment Afrika'daki açlıkla mücadele için okurlarını bol ödüllü sosyal sorumluluk kampanyasına davet ediyor. 
İlk kez 1985 yılında Marvel Comics'in Jim Shooter editörlüğünde gerçekleştirdiği "X-Men Heroes for Hope" adlı comics özel sayısıyla başlayan bir yardım kampanyası geleneği bu.  Yukarıdaki linkden girdiğinizde göreceğiniz üzere yandaki ustaların isimlerinin yanı sıra muazzam bir sanatçı grubu yer almış bu eserde: Stan Lee, John Romita Jr., Harlan Ellison, Frank Miller, Stephen King and Alan Moore. O yıl 500.000 Dolar toplandığı geçmiş kayıtlara. Ancak eklemek gerekir ki bu para amaçlanan yere değil, bir anlaşmazlık sonucu Amerikan Arkadaşlık Komitesine bağışlanmış. 

1986 yılında da DC Comics'in "Heroes Against Hunger - A Song of Pain and Sorrow" adını taşıyan 48 sayfalık comics ile giriş yaptığı bu gelenek her iki projenin de başında olan Jim Starlin - Bernie Wrightson ikilisi yönetiminde gerçekleşmiş. Bu sefer ekipte başı çeken isimler Neal Adams, John Byrne, Howard Chaykin, Jerry Ordway, Andy Kubert ve Barry Winsor-Smith iken yine onlarca usta yer almış projede.

Şimdiyse DC Comics yeni ve bol ödüllü bir kampanyayla gündemde. Comic-Con'da misafir edilmek, imzalı çizgi romanlara sahip olmak, imzalı oyun cd'si, poster... Meraklısı http://www.indiegogo.com/projects/dc-entertainment-we-can-be-heroes--4 adresinden detaylara ulaşabilir. 


Kaynaklar -
İndiegogo
Wikipedia
CBR
Comicvine

Gökçe Ozan Toptaş - Ümit Kireççi 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails