12 Nisan 2013 Cuma

Amatör Hakkında İki Yazı

Ersin Karabulut denince hemen her çizgi roman okurunun aklına kaliteli çizgi roman, mizah çizgi romanı, çizgi roman ödülleri, Sandık İçi, Yeraltı Öyküleri ve AMATÖR gelir oldu. İşte Yiğilante Kocagöz'le Berk Uralcan Öteki Sinema'yla Alt Evren'de bu eser ve sahibi üzerine yazmışlar:   

Ersin Karabulut’tan Amatör


Zamanın nasıl hızla geçtiğini pek idrak edemiyoruz, daha yeni yıl sohbetlerini anca bitirirken bile 2013’ün ilk haftasını yemiş vaziyetteyiz. Hal böyle olunca Uykusuz Dergisi’nin beş seneyi geride bırakmış olduğunu ilk başta algılayamamamız gayet doğal. Takdir edelim, beş sene dergicilikte hiç de azımsanacak bir süre değil. Hele ki sosyal medyanın yükselişi de düşünüldüğünde, Uykusuz’un biz okurlarda yarattığı etki kesinlikle beş senenin çok ötesinde. Hal böyle olunca 2010’larda yerli çizgiroman sektörünü canlı tutacak eserlerin Uykusuz kaynaklı olmaları da hiç şaşırtıcı değil. Bu sürece en son katkıda bulunan isim ise çizgisi ve anlatımı ile gerçekten farklı bir noktada duran Ersin Karabulut oldu. Bir önceki çalışması “Sevgili Günlük” ile uzun öykücülük konusunda büyük beğeni toplayan Karabulut, bu kez de genç bir çizerin Uykusuz’da iş bulma çabasını anlattığı Amatör adlı ile karşımızda. Elimizde gerçekten her çizgiroman okurunun koleksiyonunda yer hak eden, dört dörtlük bir çalışma bulunmakta.

Devamı - Öteki Sinema
Yiğilante Kocagöz

AMATÖR – ERSİN KARABULUT

Önümüzdeki birkaç gün boyunca AltEvren Gurme’de, Türk çizgi romanlarına ve bununla bağlantılı olarak “karikatür – çizgi roman” ilişkisine değinmek istiyorum – bunun için de Ersin Karabulut’un 2012 sonlarında çıkan “Amatör” çizgi romanı sanırım mantıklı bir başlangıç noktası olacaktır.Yalçın isimli ana karakterimizin, biraz da umutsuz bir şekilde, Uykusuz dergisinde bir çizer olma hayallerini takip ettiğimiz Amatör dergisi; başarılı, orijinal, ve en önemlisi, zekice komik bir çalışma.

Devamı - Alt EvrenBerk Uralcan



Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails