1 Mart 2013 Cuma

Silver Surfer Kapağına Küçük Bir Saygı Duruşu

Aşağıda gördüğümüz kapak The Silver Surfer'in 4. sayısına ait. Okuyanlar hatırlar, Silver Surfer dünyayı kurtarmak için güçlerini kendisine veren efendisi Galactus'a başkaldırmış, dünyadan çıkamamakla cezalandırılmıştı. Sonrasındaysa idealist ve romantik saflıktaki kahraman kolayca aldatılan veya yanlış anlaşılarak savaşılan birine dönüşmüştü. 1969 yılında okurla buluşan 4. sayıda Loki tarafından kandırılan Silver Surfer Asgard'a ışınlanıyor, bir despot olarak tanıtılan Şimşek Tanrı Thor'la dövüşüyordu.

Stan Lee'nin yazdığı, John Buscema'nın çizdiği, Sal Buscema'nın çinicilik yaptığı "The Good, The Bad and The Uncanny" adını taşıyan hikayenin kapağı efsane oldu.

İşte o kapak bu günlerde sinema filminin çekildiği konuşulan Guardians of the Galaxy adlı kahramanlar grubunun 1991 yılı annualında kullanılmış. "Some Other Time" adını taşıyan öykünün yazarı ve çizeri Jim Valentino. 31. yüzyılda geçen olayları konu alan ve zaman zaman 20. yüzyıla atlamalar yaparak Marvel Comics evreninin bugününe ve sonrasına alternatif bir bakış atan çizgi roman dizisinde Stark dinine tapan Iron Man zırhı içindeki uzaylılar, Punisher ordusu, Quasar'ın bilekliklerine sahip Silver Surfer gibi onlarca şaşırtıcı olaya tanık olunuyor. 

"The Korvac Quest" hikayesinin bir parçası olan annual 4'de grubun üyelerinden Starhawk ile The Keeper adını almış olan Gümüş Kayakçı'nın eski kapağa gönderme yapan saygı duruşuna rastlıyoruz:
Ümit Kireççi

1 yorum:

mit dedi ki...

1969... Peh peh peh... 90'larda okumuştum o sayıları. Güzel bir sayıydı. Aynı zamanda ufak bir yıldızlar geçidi gibiydi. Orijinal kapak daha iyi gibi geldi bana yine de :) Buscema kardeşler hep favori çizerlerim olmuştur zaten.

Linkler

Related Posts with Thumbnails