24 Mart 2013 Pazar

Çanakkale savaşının çizgi romanı çıktı...


Bir kaç filme konu olan ama gişe rekorları kıramadığı için yeni nesil tarafından hala kıymeti anlaşılmayanÇanakkale Destanı artık daha ucuz şekilde vatandaşın eline ulaştı.

Savaşın yıldönümü için hazırlanan çizgi romanda, harp sahnelerinin yanında,16 bin 562 şehit içinden seçilmiş hayat hikayeleri de var.

Maraşlı Hüseyin'in dramı ve şehit olan askerlerimizin başucundan aldığı kan bulaşmış Türk bayrağını ülkesine götüren Avustralyalı subayın iç burkan hikayesi, içlerinde en çarpıcı olanı.
Kitap, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir hizmeti. Her biri fotoğraf canlılığında olan kareler ise akademi-resim bölümü öğrencileri tarafından çizildi. Satış gelirleri ise eğitim kurumlarımıza gidecek.
Bu yüzden daha bir anlam kazanan bu çalışmayı gönülden destekliyor, başta Bakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve diğer tarihi olayların ve tarihi şahsiyetlerimizin hayatlarının da böylesi çizgi romanlarla çoluk çocuğumuzun bilgisine sunulmasını diliyoruz.


Not; Bu arada duyduk ki hemen sırada, Aşık Veysel'in hayatını anlatan çizgi roman varmış. 21 Mart ölüm yıldönümü münasebetiyle hazırlanmış o da. Demek ki,Veysel ustanın filmlere konu olacak o muhteşem yaşamı artık çizgilerle de anlatılacak.


Alıntı Kaynak - Arda Uskan / Takvim

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails