27 Şubat 2013 Çarşamba

Robin Daha Önce De Ölmüştü: Death İn The Family

Bilindiği üzere Kara Şövalye Batman yanına geleneğe bağlı kalarak bir yamak alıyor ve onu eğitiyordu. Bu kostümlü yamağın adı Robin idi ancak kostüm içindekiler hep farklı kişilerdi ve yeni gelen "Robin Ölecek" duyurusuna eklemek gerekir ki daha önce de bir kez ölmüştü ve katili yine Joker'di.
Öncelikle Batman ve Tüm Yardımcı Kahramanları Listesi yazımızdan alıntı yaparak Robin'leri hatırlayalım:

1. Robin - Dick Grayson, Detective Comics'in 1940 yılı Nisan 38. sayısında görüldü ilk olarak. Batman'in çocuk yardımcısı olarak başlayan hikayesine şimdilerde Nightwing adıyla devam ediyor. Teen Titans grubunun daimi ve kurucu üyesi. Sirk akrobatı olan ailesiyle gösteri yaparlarken Twoface tarafından öldürülen anne-babasını kaybetmiştir.

2. Robin - Jason Todd, Batman dizisi 1983 yılı 357. sayısıyla giriş yaptı aleme. Çocuk suçlu olması yanısıra yetimdi ve Robin olarak seçildi. Ancak okurun onu çok sevmemesi üzerine Joker tarafından öldürüldü. Daha doğrusu öyle sanıldı. Geçenlerde "Hush" hikayesiyle dirilen Jason artık Red Hood adıyla anılıyor. Bir iyi bir psikopat kötü olarak etrafta dolanıyor.

3. Robin - Tim Drake. 1991 yılında çıkan dört sayılık hikayeyle birlikte yardımcı rolü verilen Tim şaka bir yana kendi dizisine kavuşan ilk Robin'dir. 2009 yılına kadar da bu rolünü sürdürmüştür. İlk Robin Teen Titans'da olduğu için Tim "Young Justice" adlı grubun kurucu üyesi olmuştur. Daha sonra Red Robin adıyla 29 sayılık muhteşem bir dizisi daha çıkmıştır çünkü...

4. Robin - Tim'in kız arkadaşı Stephanie Brown "Spoiler" adıyla suçla savaşan bir kızcağızdır. Kısa bir süre Kız Robin olarak görev yapmıştır. Doğru hatırlıyorsam yakın zamanda ölmüştür 

5. Robin - Batman'in en büyük düşmanı Rha's Al Ghul'un kızı Thalia'dan olan oğlu Damien Robin olmuştur 2009 senesinde. Batman'in öldü sanıldığı arada yerine geçen Dick'in yardımcısı olmuştur. Şımarık bir velettir ve ciddi psikopattır. (Yeni not: Yarın bugün ölecek)



Eveeet, Robin daha önce de ölmüştü. 1988-1989 yılları arasında basılan "Death İn The Family" hikayesi o yıllarda Batman'in 426-429. sayıları arasında yer almış ve annesini arayan Jason'ın arap çöllerinde levyeyle dövülmek suretiyle öldürülmesiyle son bulmuştu. Okurların sevmediği ve Robin kostümünü giymeye layık bulmadığı yetim, öksüz, sabıkalı Jason'ın okur memnuniyeti için ortadan kaldırılması zorunluluğu bir anda epik ve destansı bir hikayeye dönüşmüştü. 

Yazarının Jim Starlin, çizerinin büyük usta Jim Aparo, çinicisinin Mike DeCarlo, renklendirmecisinin Adrienne Roy ve kaligraficisinin John Costanza olduğu hikayenin kapakları Hellboy'dan tanıdığımız Mike Mignola'ya ait.

Ve evet, levyeyle dövülen ve üzerne bir de bombaya maruz kalan Jason Todd ölmeyerek geri geliyor... 

Cieeeee


Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails