20 Şubat 2013 Çarşamba

Puhuu Mizah Dergisi Hakkında Her Şey...

"Kimi yazıyor, kimi çiziyor. Onlar ayda bir, internette mizah dergisi çıkarıyor. Puhuu, sanal ortama bundan tam 1,5 yıl önce düştü. Türkiye’de eşi benzeri olmayan online mizah dergisi, internette bir ilk oldu. Peşi sıra benzerleri geldi. Dergi mizah alanında kendine güvenen herkese açık bir mizah dergisi." Puhuu mizah dergisi ekibinden Zekeriya Ünal grubu tanıttı:
Puhuu’nun doğuşu İzmit. Dergi online yolculuğa Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan Emre Sarıkaya, Avni Ancaza ve Ümit Kıv’ın girişimiyle çıktı. Ankara, İzmir, İstanbul ve diğer bazı illerden çok sayıda yazarı, çizeri var. Sanal ortamda toplantılar yapıyor, aylık dergi konusunu belirliyorlar. İşleri ciddi.

Puhuu’nun ilk sayısı 1 Mayıs 2011 tarihli. Geçtiğimiz Ocak ayının 5'inde dergi 23. sayıya ulaştı. “İnternet sansürü”yle ilgili yazıp çizdikleri ilk dergiyle bir anda patladılar. Şimdi benzerleri de dolaşıyor internet ağında. Puhuu önceleri haftalıktı, şimdi ayda bir çıkmaya başladı. Tutar mı dediler, tuttu. Türkiye’deki uzun soluklu mizah dergisini hazırlamak için kolları sıvayan gençler şimdi çok daha kendinden emin, çok daha güçlü.

Puhuu yazar-çizerleri olumlu tepkilerden, yapıcı eleştirilerden de hayli memnun. Kendilerini geliştirdiklerini söylüyorlar. UYKUSUZ çizeri Ersin Karabulut ve BAYAN YANI çizeri İpek Özsüslü'den büyük destek aldılar. Ayrıca Leyla ile Mecnun’un senaristi Burak Aksak da fikirleriyle 21'inci sayıya katkı sağladı. Bu arada Okan Bayülgen de telefonla bağlanıp Puhuu ekibini Muhabbet Kralı’na konuk etti. Bayülgen'in kurduğu gençlik kanalı on8 tv editörlerinden Özge Küçük de konuk yazar olarak dergiye katkıda bulunuyor.

Gençlerin kampanyalarla tanıtımları sürüyor. Amaçları uzun soluklu planladıkları bu dergiyi yaşatabilmek.

İşte yazar ve çizerleriyle dergi kadrosu:

YAZARLAR: Ali Ersoy, Emre Sarıkaya, Mahmut Dönük, Oğuzhan Kaya, Orçun Taşar, Ümit Kıv, Zekeriya Ünal

ÇİZERLER: Avni Ancaza, Baran Keskin, Cem Işık, Efecan Sezer, Emre Gündaş, Mehmet Özdemir, Noyan Demir

RENKLENDİRME: Uğur Acil, Uğur Düzdemir

WEB SİTE: Mehmet Söğünmez

www.puhuudergi.com
www.facebook.com/puhuudergi
www.twitter.com/puhuudergi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails