23 Şubat 2013 Cumartesi

Irak Savaşı Vahşeti Sergisi: “Bizi Rahat Bırakın”

Savaşın 10'uncu yıl dönümünde: Onları rahat bırakın!

Sebla Kutsal

skutsal@hurriyet.com.trSebla Kutsal

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido, Irak’ta yaşanan savaşın 10’uncu yıldönümünde, “Leave Us Alone” isimli sarsıcı projesiyle, dünyaya savaş karşıtı bir mesaj vermeye hazırlanıyor...


Türkiye'de ilk olarak nü fotoğraf çalışmalarıyla adını duyuran Niko Guido, objektifini çıplak bedenlerden sonra dünyanın çıplak ama görünmeyen gerçeklerine çevirdi. Güney Amerika’dan Sri Lanka’ya çeşitli ülkelerde çekimler gerçekleştirdikten, National Geographic ve Unicef gibi uluslararası kuruluşlarla çalıştıktan sonra şimdi sırada, Türkçe karşılığı “Bizi Rahat Bırakın” olan “Leave Us Alone” isimli proje var. “Leave Us Alone”un isim babası, savaş sırasında yaralanan ve Niko’ya, “Biz modern dünyanın teknolojisini, icatlarını istemiyoruz, bizi rahat bıraksınlar yeter” diyen bir Iraklı.


GÖNÜLLÜLERİN DİKKATİNE!
“Leave Us Alone” sergisini kendi yerleşimlerinde açmak isteyen sanat galerileri, dernekler, belediyeler, üniversiteler ve diğer kuruluşlar şu süreci takip edecek: Mart ayının başında 24 adet fotoğrafın büyük halleri ve tiyatrocular tarafından yapılan seslendirmeler ellerine geçecek. Fotoğrafları minimum 40 cm x 60 cm boyutunda bastırmaları gerekiyor. Kaydedilmiş seslerin yayımlanması konusunda ise iki alternatif var. Her fotoğrafın altına bir kulaklık ve mp3 çalar yerleştirilebilinir ve sergiyi gezenler, portrelerdeki kişilerin hikâyesini bu kulaklıktan dinleyebilir. Ya da gönderilecek 10 dakikalık slayt gösterisi sergi açılışında sunulabilir. Sergi 23 Mart’ta bütün Türkiye'de aynı anda açılacak.
Takip etmek veya gönüllü olmak için irtibat bilgileri:
Twitter: @nikoguido

Kaynak / Röportaj - Hürriyet 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails