30 Ocak 2013 Çarşamba

Rıza Türker, Barkan Sarp ve Delirium (Sandman)

Neil Gaiman'ın SANDMAN'ini sevmeyen var mıdır bilmiyorum ama anlamayan çoktur o kesin. Ancak Laika Yayınlarının tamamladığı 11 cildi edinmek istemeyen de azdır. Bilindiği üzere Morpheus (Sandman) uyku tanrısıdır ve yedi kardeştirler: Destiny, Death, Dream, Destruction, Desire, Despair, Delirium (Kader, Ölüm, Rüya, Yıkım, Arzu, Çaresizlik, Hezeyan). Bizim konumuz Delirium yani Hezeyan... 

Delirium (Hezeyan)


Ebedilerin en küçüğü ve en değişkeni. Daha önceleri Delight (Haz) iken, yaşadığı bir travma sonucu Delirium haline gelmiştir. Şekli ve kıyafetleri devamlı değişir. Herkesin rahatlıkla girebildiği, sınırları ve renkleri belirsiz bir krallığı vardır. Renkli kelebekler ve uçan kurbağalar yaratmaktan hoşlanır. Konuşma balonu gökkuşağı rengindedir ve harfler düzensizdir. Bir gözü yeşil, diğer gözü mavi renktedir. Gözlerinin farklı renkte olmasının sebebi bir zamanlar haz olmasıdır. Yazarın bu karakteri yaratırken arkadaşı Tori Amos'dan esinlendiği söylense de kesinlik kazanmamıştır. (Viki Sandman)

Aşağıdaki sayfadan da görüleceği üzere, Hezeyan ruh haline göre saç biçim ve renklerine kavuşuyor: 
Sandman, 6. Cilt, Gaiman - Thompson

İşte bu Hezeyan adlı kardeşi Rıza Türker kendi çizgileriyle yorumlamış:

Oğlum Barkan Sarp Kireççi (4) de eski bir Troll oyuncağının sağlarına kırmızı sakız yapıştırarak farkında olmadan bu son derece özel ve harika çizgi roman karakterine göndermede bulunmuş:


Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails