9 Ocak 2013 Çarşamba

Bilgin Adalı Eserine Yasak talebi!


ÇROP kurucularından yazar abimiz Bilgin Adalı'yı yakın zamanda kaybetmişken bir de bu haberle karşılaşmak... Keşke Bilgin abi hayatta olsaydı da yanıtını verseydi:

Kitap Skandalı Bitmiyor

Eğitim Sen, yıllardır çocuklar tarafından okunan, içerik açısından sakıncası olmayan kitaplar nedeniyle öğretmenler hakkında soruşturma açılmasının düşündürücü olduğuna dikkat çekti.
İzmir Güzelyalı İlköğretim Okulu'ndaki Türkçe öğretmenleri hakkında, Muallim Naci'nin "Ömer'in Çocukluğu", "Çılgın Babam" ile Bilgin Adalı'nın "Çatalhöyük Öyküleri-1 Dünyamızın İlk Şafağı" kitaplarını okutarak "Türk örf ve âdetlerine uygun olmayan" bilgileri çocuklara öğrettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Bir öğrenci velisi tarafından "Alo 147" hattına yapılan şikâyet sonucunda başlatılan soruşturmada, öğretmenlerin "bilimsel olarak çürütülen" evrim teorisini ideolojik olarak zorla çocuklara empoze ettikleri de savlandı. Eğitim Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Abdullah Tunalı, "Bunlar, yıllardır çocuklarımız tarafından okunulan, içerik açısından sakıncası olmayan kitaplardır. Ancak öğretmenlerimiz hakkında, imzasız bir şikâyet sonucunda soruşturma açıldı. Kraldan çok kralcı olan Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü durumdan vazife çıkararak öğretmenlerin ifadelerinin alınmasıyla ilgili okul idaresini görevlendirmiştir" dedi.

Cumhuriyet
09.01.2013

Paylaşım - Zeynep Akkuş

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails