22 Kasım 2012 Perşembe

Lone Wolf and Cub 1. Sayısı Çıktı!

 Lone Wolf and Cub Sayı 1: SUİKASTÇİNİN YOLU


Yalnız Kurt ve Yavrusu, serinin yaratıcısı Kazuo Koike’nin çarpıcı yazarlığı ve Goseki Kojima’nın çığır açan sinematik görselleri sayesinde dünya çapında kabul görmüş bir mangadır. Olğanüstü güzelliklerin, devinimsel şiddetin ve içgüdüsel kuvvetin unutulmaz betimlemelerini barındıran destansı samuray macerası, hem Japonya’daki hem de Batı’daki görsel hikaye anlatıcılarının belli bir kuşağını etkilemiştir.

Marmara Çizgi
Halilbey Pasajı, Akkavak sok. No 19/16 
veya 
Valikonağı cad. 40/16 Nişantaşı İstanbul
0 212 240 29 35

1 yorum:

Kıvanç Sunar dedi ki...

Marmara Çizgi'yi bu seçiminden dolayı kutlarım.Acaba orjinal tankobon boyutunda mı basacaklar?
Lone Wolf and Cub normalde manga'da pek rastlanmayan bir takım çalışmasının ürünüdür. Yazarı Kazuo Koike ve çizeri Goseki Kojima'dır.Bu ikiliye Japonya'da "Altın İkili" denir.Hikaye örgüsü çok geniş ve karakterleri derindir.Benim en sevdiğim çizgi romanlar arasında top 5'dedir diyebilirim.Orjinal olarak 1970-76 arasında yayımlanmış olup, bir çok türü, çizeri etkilemiştir. Bunlardan ilk akla gelen Frank Miller'dır.Çizer olarak Goseki Kojima Japonya'da bir tür sokak gölge tiyatrosu ekolünden gelmiş büyük efsane çizerlerdendir.Hala bile elime aldığım harhangi bir Lone Wolf cildinde Kojima Baba'nın çizgilerine uflaya puflaya hayranlık içinde tekrar tekrar bakarım.Yazar Kazuo Koike'ye gelince, Japonya'da öylesine sevildi ki yazdığı manga senaryoları, sonraki yaptığı işler de hit oldu mesela Crying Freeman, Lady Snowblood onun eserlerindendir.
"Yalnız Kurt ve Yavrusu" nu bir ara hayranı olduğu Darren Aronofsky filme çekecekti sonra o proje askıya alındı sanırım...filmi çekilmeden bence okuyup bitirin, müptelası olacaksınız...:-)

Linkler

Related Posts with Thumbnails