19 Ekim 2012 Cuma

İsviçre'den Çizgi Roman Manzaraları 3

Şehnaz Ünal
Ağustos 2012
Gezinin sonuna ayırdığım Zappa Doing adlı iki katlı çizgi roman dükkanı bu ay 25. yılını kutluyor. İşletmeci Rene sorularıma sabır ve açıklıkla yanıt verdi.

Her sene uğradığım dükkanında mangaya ayrılan alanın büyüdüğünü farkettim. Üst, yani giriş katta her türlü güncel, öncelikle Belçika ve Fransız, sonra Amerikan çizgi romanını, çizgi roman figürlerini, posterlerini ve karakterlerin resimlerinin süslediği gömlek ve tişörtleri bulmak mümkün. Burada Rene'nin, etiketlerinde 'çizgi'nin kullanıldığı bir şarap koleksiyonu bile var. Alt katta ise yer yokluğundan çoğu kutular içinde eski ya da kısmen satılmayarak eskimiş çizgi romanlar var. Bunları iyi bir indirimle almak mümün.

Fransız ve Belçika çizgi romanlarını çoğunlukla genç ve yetişkinlerin; mangaları ise çocuk ve gençlerin satın aldığını, ilk grupta erkek müşterilerin çoğunlukta olmasına rağmen, mangalara kızların da erkekler kadar ilgi gösterdiğini söyledi. Ben okuyamıyorum dediğimde, açık sözlü Rene, "evet, manga için çok yaşlısınız" dedi.  

İtalyan çizgi romanlarına ise yıllardır hiç ilgi olmadığını söyledi. Dylan Dog şimdilik pek dayananmış.

Beni en çok şaşırtan ise küçücük comic figürlerin fiyatları oldu. Kitaplar kadar yaygın satılmasalar da demek ki alıcıları var.









Daha fazla fotoğraf için - http://www.mediafire.com/?lze9q7hevtdxqoz 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails