21 Ekim 2012 Pazar

Çizgi Romanın Ustaları Kahramanlarına Özendi

14 Ekim Pazar günü ressam Ömer Muz ve Öznur Kalender'in 2'ncisini düzenlediği medyanın usta fırçalarının geleneksel buluşmasına çizgi roman ve mizah dünyasının tanınmış ustaları katıldı.
Polonezköy'de Ludwik Dahoda 'da buluşan, aralarında gazeteciler Hıncal Uluç ve Oktay Ekinci ile besteci yorumcu Ali Kocatepe ve Aysun Kocatepe ikilisinin de bulunduğu kahvaltılı toplantıda, hoşça vakit geçiren sanatçılar, çizgi roman ve yayın dünyasındaki çeşitli sorunları ele aldı.


Karaoğlan'ın yaratıcı çizeri, usta sanatçı Suat Yalaz, karikatürüst ve gazeteci yazar Yurdagün Göker, ressam ve çizgi romancı Ömer Muz, karikatürist Öznur Kalender ve çizgi romancı Ergün Gündüz gibi tanınmış çizerlerin, basın ve yayın dünyasının eski günlerine dair anılarının da paylaşıldığı sohbette keyifli anlar yaşayan sanatçılar, yanlarında getirdikleri ok ve yayla da atış yaptı. Böylece aslında çizdikleri tarihi kahramanların işlerinin savaş alanlarında ne kadar zor olduğunu daha iyi kavradı.

Göker, çizgi romanın ortaya çıkış öyküsünün bilinen tarihlerden çok daha eski zamanlara dayandığını, ilk insanın mağara duvarlarında av resimlerini çizerek, günlük yaşamlarını çizgilerle anlattıklarını ve ellerinin izlerini de bırakarak bir anlamda öykülerine imza attıklarını, insanların mizah anlayışlarını duvar rölyeflerinde, anlattıklarını örnekler vererek anlattı .

Ömer Muz ile Öznur Kalender'in birlikte bir tür çizer platformu olarak düşündükleri ve Mayıs'ta ilkini gerçekleştirdikleri bu kahvaltılı söyleşili toplantıyı  geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini, 3'üncü toplantılarını kültürel etkinliklerle genişleteceklerini belirtiler. Etkinlik, sanatçıların Mayıs'ta 3'üncü  toplantıda buluşmak üzere sözleşmesiyle son buldu.

Etkinliğe katılanlar şöyle:
Hıncal Uluç, Hüseyin Başusta, Suat Yalaz, Ömer Muz, Yücel Köksal, Aslan Şükür, Yurdagün Göker, Ethem Çalışkan, Maya Muz, Zeynep Umar, Ergün Gündüz, Şahin Karakoç, Ali Kocatepe, Aysun Kocatepe, Öznur Kalender, Ergin Konuksever, Ogan Kandemiroğlu, Dedebey Baytöre, Yıldırım Örer, Celal Kandemiroğlu, Ragıp Derin, Sönmez Karakurt, Kamil Masaracı, Tayyar Özkan, Bülent Arabacıoğlu, Kubilay Bayar, Fuat Aktüre, Necdet Çatak, Yalçın Didman, Tan Oral, Oktay Ekinci, İzel Rozental, Nuray Çiftçi, Necmi Yalçın, Turan Dertli, Nevzat Ziylan, Talat Güreli, Ercan Akyol, Fatih Okta, Süleyman Sipahi, Özgür Ateş, Erdoğan Karayel, Mehmet Sevinç, Gülhan D. Sevinç, Şafak Tavkul, Hatay Dumlupınar, Servet İnandı, Murat Demirbilek, Cem Demirbaş, Cemal Arığ, Hande Dilek Akçam, Muammer Erkul, Ömer Kapukaya, Gökalp Çelikiz 

Kaynak - Hürriyet 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails