5 Ağustos 2012 Pazar

Savulun Karaoğlan geliyor

MAGAZİN SERVİSİ
İlki 1962 yılında Atıf Yılmaz tarafından çekilen Karaoğlan, bir kez daha film oluyor. Ünlü yönetmen Kudret Sabancı’nın çekeceği film için Kemerburgaz’da 20 dönüm araziye üç ayrı şehir kuruldu.


ABDULLAH Ziya Kozanoğlu’nun yazdığı, Suat Yalaz’ın resimlediği 50 yıllık ünlü çizgi roman Karaoğlan, bir kez daha beyazperdeye uyarlanıyor. Çizgi roman ilk kez 1959’da Akşam gazetesinde tefrika edilmeye başlanmıştı. ‘Cengiz Han’ın Hazineleri’ adlı macerayı resimlerken Kozanoğlu ile anlaşmazlık yaşayan Suat Yalaz, Karaoğlan’ı tek başına yazıp çizmeye başlamış, haftalık dergi olarak piyasaya sürülen çizgi roman 25 bin tiraja ulaşmıştı. Bu gelişme üzerine Atıf Yılmaz, senaryosunu Suat Yazal’a yazdırdığı ilk Karaoğlan filminde Orhan Günşiray ile Fatma Girik’i oynatmıştı. Çok başarılı bulunmayan bu denemeden yıllar sonrra Kartal Tibet’in oynadığı versiyonlara Türk sinemaseverleri büyük ilgi göstermişti. İlkinden tam yarım yüzyıl sonra bir kez daha sinemaya uyarlanan Karaoğlan, TMC yapımcılığında Kudret Sabancı tarafından çekilecek.
Senaryosu Suat Yalaz’ın süpervizörlüğünde Kudret Sabancı, Melek Öztürk ve Rana Mamatlıoğlu’nun yazdığı yeni Karaoğlan’ı bu kez Volkan Keskin canlandıracak. 6 aydır hazırlıkları süren filmin çekimleri için Kemerburgaz’da 20 hektar arazi üzerine 3 ayrı şehir kuruldu. Yakında çekimleri başlayacak olan film sekiz haftada tamamlanacak.
Kaynak - Star

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails