19 Ağustos 2012 Pazar

IV. İzmir Cosplay Convention Başlıyor!

4. İzmir Cosplay Convention etkinliği  25 -26 Ağustos 2012 tarihleri arasında İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde gerçekleşecek. 

Cosplay:
Cosplay (コスプレ kosupure), Costume ve Play kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuş, Kostümlü Oyun olarak kabaca çevrilebilecek bir kelimedir. Çeşitli aksesuarlar ve kostümler kullanılarak Anime ve Manga, Film, Oyun, Kitap ve Cosplay sanatçısının kendi yarattığı karakterlerin taklit edildiği kostüm ve performans sanatıdır. Genellikle Japonya ve Doğu Asya yapımlarından etkilenilir. Fantazi, drama, büyü, aşk vb tüm yapımlar cosplay konusu olabilir. Cosplay kostümlerini diğer kostümlerden ayıran fark çizgilerden kurgulanarak hayata geçirilmesi olmuştur. Dolayısıyla kalıpları farklı, malzemeleri apayrıdır. Cosplay dünyanın her yerinde birçok seveni olan eğlenceli, hareketli, sosyal ve bir o kadar da masraflı bir hobidir. Hem kültürel bir birikim hem el becerisi hem de tiyatral yeteneklere sahip olmak başarılı bir cosplay sanatçısı olmak için önemlidir.
Cosplayer, cosplay yapan kişilere verilen isimdir. Cosplayerliği meslek olarak yapanlar olmasına karşın hobi olarak yapan insanlarda vardır. Cosplayer bütün bu insanlara genel olarak takılan isimdir.
Cosplay çalışmaları kimi zaman sokaklarda kimi zaman alışveriş merkezlerinde kimi zaman da özel stüdyolarda sergilenir. 1998 yılından bu yana başta Japonya olmak üzere pek çok ülkede cosplay kafe adı verilen cosplay sergi noktaları kurulmuştur. Büyük Convention'lar, Yani içinde cosplay fotoğraf çekimleri vidyo çekimleri, dans gösteriler, yarışmalar, kareoke , oyunlar, film gösterimleri ve konferans-panel tarzı hizmetler bulunan büyük cosplay festivalleri dünyanın her yerinde yaygınlaşmaktadır. Özellikle Comiket dergi fuarı Japonya'nın en büyük cosplay sergi alanıdır. Son yıllarda tüm dünyanın takip ettiği birkaç con [convention (etkinlik) in kısaltılması] şu şekildedir: (en büyüklerini alacağım, sadece Amerika'da 100den fazla gelenekselleşmiş con var) (Vikipedi)

Cosplay İzmir Convention IV Yarışması
1 nci Sony Playstation 3 - 320gb Oyun Konsolu
2 nci Illdan Stormrage Dev Figürü ve Çanta
3 ncü Çanta ve Figür seti.
- Karaoke Yarışması (Ödüllü)

Katekyo Hitman Reborn Aksesuar Seti
- Dövüş Oyunları Turnuvası (Ödüllü) https://www.facebook.com/events/440883672618584/
Orijinal Super Street Fighter IV Arcade Edition (PS3)
- League of Legends Turnuvası https://www.facebook.com/events/497820073577876/
- Dans Gösterileri
- Çeşitli animasyonlar
- Figür, Aksesuar tanıtım standları.
ve daha fazlası.

Yine harika ödüller, harika bir zaman geçirebileceğiniz bir etkinlik daha.

Etkinlik ücreti her şey dahil 15tl, etkinlik biletleri etkinlik alanına girişte satılacaktır. Bilet her iki gün için de geçerlidir. Yani bir kere 15tl bilet ücreti ile iki gün de etkinliğe giriş yapabilirsiniz. Sadece ikinci gün katılanlar da ikinci gün bilet almak zorundalar.

Etkinlik alanında neler var?
- Erkek ve kadın soyunma odaları.
- Soyunma odalarına yakın geniş ve temiz tuvaletler.
- Bazı bankaların ATM'leri.
- Normal ücretlerle yiyecek-içecek hizmeti veren kafe.(Etkinl alanı içindeki kafede kredi kartı geçmemektedir)
- Yorulduğunuz zamanlar yayılabileceğiniz çimler, masa ve sandalyeler.
- Koşup, zyıplayabileceğiniz kadar geniş, açık bir etkinlik bahçesi.
- LOL turnuvasının gerçekleşeceği bilgisayar stüdyosu.
- Dövüş oyunları ve diğer yarışmaların, dans gösterilerinin sergileneceği büyük konferans salonu.
- Etkinlik alanının tam karşısında ve yanında yemek yenilebilecek kafeler.
- Yine etkinlik alanının karşısında 2 adet büfe ve taksi durağı bulunmaktadır.
- Etkinlik alanına yürüme mesafesi 10dk süren, büyük KİPA alışveriş merkezi bulunmaktadır.

Etkinlik alanında neler yapılmamalıdır?
- Kesici, delici, ateşli cosplay aksesuarları yasaktır. (ucu keskin olan aksesuarlara etkinlik süresince el koyulabilir)
- Etkinlik alanı içinde sigara yasaktır.
- Yüksek seste bağırarak insanları rahatsız edici davranışlar gösterenleri, etkinlik ekibi yahut güvenlik görevlileri etkinlik alanından uzaklaştırma hakkına sahiptir.
- Her türlü taciz davranışları etkinliktek uzaklaştırılma sebebidir. Bu konuda rahatsızlık duyanlar organizasyon ekibi arkadaşlara iletmelidir.
- Yiyecek ve içecek gibi, diğer tüm çöpleri çöp kutularına atınız.

KONAKLAMA HAKKINDA:
Etkinlik alanına dolmuşla 10dkda ulaşabileceği İnciraltı Atatürk KYK yurtlarında kimlik fotokopisi ve 3tl karşılığında misafir kartı çıkartıp misafir olarak konaklayabilir.

Cosplay İzmir Convention'un kendi özel fotoğrafçısı etkinlik alanında bulunacaktır. Etkinliğe katılan arkadaşlar yanlarında fotoğraf makinelerini getirebilirler fakat etkinlik fotoğrafçısını engelleyici türde fotoğraf çekmek isteyen arkadaşlar uyarılacaktır.

Cosplay yapmak, yani kostüm zorunluluğu yoktur. İsteyen, istediği gibi gelme hakkına sahiptir. Yaş sınırı yoktur. Etkinlik alanında kalmak isteyen ailelerden de etkinlik ücreti alınacaktır.

Etkinlik alanına otogardan tek otobüsle ulaşım mümkündür. Otogar-Balçova otobüsü etkinliğin yapılacağı İzmir Ekonomü Üniversitesinin tam önünde durmaktadır.

ÖNEMLİ: Etkinlik alanı içinde sigara içmek üniversite tarafından yasaklanmıştır. Sigara içmek isteyen katılımcılar etkinlik alanı girişindeki turnikelerin önünde sigaralarını içebilirler. İnanın etkinlik alanından bu alana en fazla 3 dk sürmektedir. Bir önceki etkinlikte güvenlik ile yaşadığımız problemleri dolayısıyla bu etkinlikte yaşamak istemeyiz.

ETKİNLİK PROGRAMI

CUMARTESİ
11:00 Giriş
11:00 - 12:00 Super Street Fighter IV:AE ve Naruto Shipuuden: Ultimate Ninja Storm Generations kayıtları (Yetkili: Beytullah Ünal)
12:00 Legaue of Legends Turnuvası - Nordic East (Bilgisayar Laboratuarı A5 nolu sınıf) (Sunucu Uğur Burs, Alleria Windrunner)
14:00 Dövüş Oyunları Turnuvası SSFIV AE (A1 Nolu Sınıf - Sunucu: Ata Egemen Çakıl) ve Naruto Shippuuden: UNSG (A2 Nolu Sınıf - Sunucu: Emre Ulus)
15:00 - 17:30 Cosplay İzmir Convention IV Yarışma Kayıtları (Amfi Tiyatro)
16:00 Karaoke Yarışması Ödüllü - (Amfi Tiyatro - Sunucu Melodi Kızılgün)
17:00 Dans Şovları (Amfi Tiyatro)
18:00 - 19:30 Cosplay İzmir Convention IV Yarışması 1.Bölüm (Amfi Tiyatro)

PAZAR
11:00 Giriş
11:00 - 12:00 Mortal Kombat 9 ve Marvel Vs Capcom 3 Kayıtları (Emre Ulus)
12:00 Legaue of Legends Turnuvası - West (Bilgisayar Laborotuar A5 nolu sınıfı) (Sunucu: Uğur Burs, Alleira Windrunner)
14:00 Dövüş Oyunları Turnuvası Mortal Kombat 9 (A1 Nolu Sınıf - Sunucu: Beytullah Ünal) v Marvel VS Capcom 3 (A2 Nolu Sınıf - Sunucu: Bilgutay Severim)
15:00 - 17:30 Cosplay İzmir Convention IV Yarışma Kayıtları (Amfi Tiyatro)
16:00 Karoke (Amfi Tiyatro - Sunucu: Melodi Kızılgün)
17:00 Dans Şovları (Amfi Tiyatro)
18:00 - 19:30 Cosplay İzmir Convention IV Yarışması 2.Bölüm ve Sonuçların Açıklanması (Amfi Tiyatro)





Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails