31 Ağustos 2012 Cuma

Acayip Hikayeler Dizisine Ne Oldu?

Bir Acayip Dizi Akıbeti

Fatih Halis Eroğuz

31.08.2012


Geçtiğimiz sezonun ortalarında Star Tv’nin kadrosuna kattığı Galip Tekin’in çizgi roman uyarlamalarının canlandırıldığı dizi Acayip Hikayeler 11.bölümün ardından sezon finali yaparak tatile girmişti.


Galip Tekin’in Tuhaf Öyküler ismiyle piyasaya sürdüğü çizgi roman serisini dizi yapmışlardı. Süresi 35-40 dk arasında bulunan dizi diğer Türk yapımlarından gerek süresi gerek işledikleri yönüyle tamamıyla farklıydı. Sosyal medyada da hayli ses getirdi proje.
Sezon finali yapıldıktan bir süre sonra dizi sessiz sedasız bir şekilde Star Tv’nin resmi internet sitesindeki ‘Diziler’ bölümünden kaldırıldı.
Galip Tekin Uykusuz dergisindeki köşesinde “Gel buraya! Anlat o canım hikayeleri, güzel kadınları yaratıkları... RTÜK canavarına teslim ederken hiç mi vicdanın sızlamadı pis satıcı.” ve “Bu sayfa Ersin’e, Oky’ye, Otis Abi’ye, Kenan’a ve diğer fantastik uç bilim kurgu çizerlerine uyarı olsun diye çizilmiştir.” sözlerini kullandı.
Daha sonra çizgi romanların sahibi Galip Tekin ile yapılan röportajda kendisi çizdiklerinin Rtük sebebiyle televizyona aynen aktarılamadığından yakınıyordu.
Tüm bunları okuyunca hepimizin aklına dizinin yayından kaldırıldığı düşüncesi geldi. Ama Metin Kalkavan ise Acayip Hikayeler için Gülbahar Karakuş’a :
Ocak ayından yaza kadar yine yapacağız. Bunun yanı sıra kasımda “Profesyonel” adlı bir diziye başlayacağız. Onunla birlikte “Acayip Hikayeler” de devam edecek. demişti.
Kısacası Galip Tekin’in Uykusuz’daki köşesinde yazdıkları,daha sonra yaptığı açıklamalar, Star Tv’nin diziyi ‘birçok programa final yaptırması’ gibi bir sürecin öncesinde sitedeki listeden kaldırması ve daha sonra Metin Kalkavan’ın yaptığı ‘Dizi devam edecek’ şeklindeki açıklamalar benim ve benim gibi bir sürü insanın aklını allak bullak etti.
Resmi ağızlardan, resmi sitelerden bir açıklama hayli geç kalmış gibi gözüküyor. Doğal olarak bu da dizinin imajını çokça zedeledi.
Elimizde beklemekten başka bir şey yok. Bekleyelim ve hep birlikte görelim yeni yapılanma içinde olan Star Tv ve Acayip Hikayeler ekibinin nasıl bir yol çizeceğini…
fatih.asdfgh@gmail.com 

Kaynak - Televizyon Gazetesi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails