28 Mayıs 2012 Pazartesi

Men In Black 3 Vizyonda

İlki 1997 yılında çekilen aynı isimli çizgi romandan uyarlanan filmin Siyah Giyen Adamlar (Men In Black) 2012 Mayısında üçüncü filmiyle izleyici karşısına çıkıyor. Bilimkurgu komedi türündeki filmde bu sefer işin içine zaman yolculuğu da karışıyor. 
1997 yılında sinemaya uyarlanan ilk filmin yönetmeni Barry Sonnenfeld ve değişmez oyuncuları da Tommy Lee JonesWill Smith, ikilisi idi. Amerikan gizli örgütleri içinde yer alan bir örgütün "sığınmacı uzaylılar"la ilgili takip ve maceralarını konu alan ilk film örgütün aynı zamanda gezegenler arası barışı koruduğu da anlaşılmıştı. Örgüte yeni katılan J, ortağı K ile galaksiler arası barışı korumak adına hamamböceği benzeri bir uzaylıyla mücadele etmiş, bir kedinin boynunda bulunan tasmada takılı olan bilyenin içindeki galaksiyi kurtarmışlardı. Wikipedia'ya göre ilk uyarlama Marvel Comics'deki diziden esinlenmiş.

İkinci film ise yine aynı yönetmen ve başrol ikilisiyle 2002 yılında izleyiciyle buluştu. Bu sefer J'in görevi öncelikle emekli hayatı yaşamak için kendi hafızasını silmiş olan K'ye hafızasını kazandırmak ve yaklaşan tehlike için yardımını almaktı. Bu uyarlama için MIB'yi Marvel'dan önce yayımlamış olan yan kuruluşu Malibu Comics döneminin baz alındığı not olarak düşülmüş.

Mayıs 2012'de vizyona giren uyarlamasında aynı üçlünün çalıştığını görüyoruz. Yine Malibu Comics dönemi baz alınmış. Bu defa J, K'den yardım istemek için zamanda yolculuk yaparak onun gençlik günlerine gider. Daha doğrusu galaksiler arası bir cezaevinden kaçan ve kopan kolunun intikamını almak için 1969'a yolculuk yapan Boris The Animal (Hayvan Boris) da durdurma amacındadır.

İyi izlemeler,

Ümit Kireççi

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails