21 Mayıs 2012 Pazartesi

Hulk'ın dizi projesi gerçekleşecek mi?

Çizgi roman kahramanı Hulk'ın dizi projesi gerçekleşecek mi? ABC başkanı konuştu!
Marvel Comics şirketi bünyesinde Stan Lee ve Jack Kirby tarafından yaratılan çizgi roman karakteri Hulk'ın ABC ekranlarına televizyon dizisi olarak gelip gelmeyeceği uzun süredir belirsizliğini koruyordu. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz senelerde proje gündeme gelmiş ancak şimdiye kadar bu konuda somut bir gelişme sağlanamamıştı.


Ve Hulk projesi hakkında uzun süre sonra ilk açıklama hem de en yetkili ağızdan geldi. ABC başkanı Paul Lee yaptığı açıklamada Hulk televizyon serisi için geliştirme çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Deadline'ın haberine göre Marvel Comics karakterinin televizyona adaptasyonu için planlanan tarihin 2013-2014 sezonu olduğunu ve dizinin bir sonraki sezonun yayın takviminde yer almasını umduğunu söyleyen Lee ''The Hulk geliştirme aşamasında. Önümüzdeki sezon için hazır olacağını umuyoruz. Ayrıca Marvel projelerinin televizyona taşınması konusunda daha fazlasını görmek istiyoruz'' ifadelerini kullandı.
İki sene kadar önce gündeme gelen Marvel çizgi romanı Alias'ın kahramanı Jessica Jones odaklı televizyon uyarlaması dizi projesi hakkında da şimdiye kadar herhangi bir gelişme sağlanmış değil. Brian Michael Bendis'in yazarı olduğu eserin Twilight senaristi Melissa Rosenberg tarafından ekranlara adapte edileceği açıklanırken Rosenberg, Jones'un kocası süper kahraman Luke Cage karakterinin de dizide yer alacağını belirtmişti.
Lee, kanalın bir süredir gündeminde olan bu çizgi roman uyarlaması projesi hakkında da konuşurken şimdilik Jessica Jones projesinin ertelendiğini belirtti ve ''Bu sezon için siparişini vermedik. Önünde sırada olan başka projeler mevcut'' şeklinde konuştu. Bu projelerin haricinde farklı Marvel serilerinin de ABC Studios yapımcılığında ekranlara adapte edilebileceği belirtiliyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi vermekten kaçınan Lee ''Bazı geliştirme çalışmalarımız mevcut. Ancak şu noktada bir açıklama yapmam mümkün değil'' derken yeni projeler konusunda açık kapı bıraktı.
Daha önceden sinema ekranlarına uyarlanan Hulk'ın televizyon uyarlaması gelişmesi ilk olarak Kasım 2010'da gündeme gelmişti. Projenin Hellboy, Pan's Labrynth gibi yapımların yönetmenliğini yapan Guillermo del Toro ve Battlestar Galactica yapımcısı David Eick ortaklığında hazırlanmakta olduğu belirtiliyor. Son dönemde özellikle The Avengers'ın elde etmiş olduğu başarı, ABC yönetimini bu projeyi ön plana alma konusunda etkilemiş gözüküyor. Bakalım önümüzdeki günler beraberinde ne gibi gelişmeleri getirecek...

Kaynak - TV Gazetesi 

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails