29 Mayıs 2012 Salı

HEBERLER EKİBİNDEN YÜKSEL AKSU’YA, MİZAHIN EN GÜÇLÜ İSİMLERİ ÇANKAYA MİZAH FESTİVALİ’NDE!

7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek Çankaya Mizah Festivali; otoritenin “Gülme!” emrine kahkahalarla karşılık verecek! Çankaya Belediyesi, Reklam Yaratıcıları Derneği ve Ankara Üniversitesi’nin destekleriyle gerçekleşen festival 4 gün boyunca; Heberler, “Yangın Var” ve Mahşer-i Cümbüş ekiplerinin yanı sıra Yüksel Aksu, Mehmet Esen, Yunus Günçe, Serkan Altuniğne, İlker Gümüşoluk, Serkan Yılmaz, Cem Dinlenmiş, Kaan Sezyum gibi mizahın birbirinden usta isimlerini konuk edecek.

Organizasyonunu Hayalgücü’nün üstlendiği Çankaya Mizah Festivali, Ankaralılara karnaval yürüyüşü, “stand-up”lar, tiyatrolar, sohbetler, atölyeler ve sergilerle dolu 4 gün sunacak. Ankara’nın çeşitli mekanlarında ve sokaklarında gerçekleşecek Çankaya Mizah Festivali; 7 Haziran 2012, Perşembe günü Konur Sokak’tan başlayıp Sakarya Caddesi Meydanı’nda sona erecek karnaval yürüyüşü ile başlayacak. Aynı gün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek açılış kokteylinde, mizahımızın unutulmaz ustası Sadri Alışık’ın anısına hazırlanan “Sadri Alışık Belgeseli” konuklarla paylaşılırken, büyük ustanın filmlerinde söylediği şarkılar dinlenecek. Gece, Zeki Kayahan Coşkun’un davetlilere sunacağı stand-up gösterisiyle son bulacak.

Festival programında; Heberler ekibi, yönetmen Yüksel Aksu, “Yangın Var” film ekibi, “dürüst, tarafsız, ahlaksız haber”in adresi “Zaytung” ekibi, Twitter fenomenleri Mesut Bahtiyar, Sami Hazinses ve Eski Solcu, kadın mizahçılar, Penguen dergisi ekibinden Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum, Leman dergisi yazar ve çizerleri, karikatür tarihçisi Turgut Çeviker ve Çetin Balanuye ile İlyas Başsoy, sohbetler gerçekleştirecekler.


Mehmet Esen, Yunus Günçe, İlker Gümüşoluk, Serkan Yılmaz, Cem Dinlenmiş, Mesut Süre ile Mahşer-i Cümbüş’ün “stand-up” ve gösterilerini sergileyecekleri festivalde aynı zamanda; Kaan Sezyum’un konuk olacağı “Kısmet Şov”un da sahnelenecek. Çankaya Mizah Festivali kapsamında ayrıca, Türkiye’nin en önemli karikatüristlerinden Kenan Yarar ve Tayyar Özkan, performans ve söyleşiyi bir arada sunacakları özel etkinliklerde Ankaralılarla buluşacak.

Festivalin en özel etkinlerinden biri ise, Yön Sanat Atölyesi’nin, tamamı engelli bireylerden oluşan 12 kişilik kadrosuyla ortaya çıkardığı “Azrail Blöf Yapmaz” oyunu. Teması trafik ve aşk olan oyunda, iyi ve kötü karakterlerde iki dolmuş şoförünün üzerinden trafik kurallarına uymanın önemini anlatılıyor.

7-10 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, sokaklar da geçen seneki gibi hareketli olacak. Sakarya Caddesi ve Yüksel Caddesi’nde kurulacak sahneleri ve sokakları; Ankara Üniversitesi öğrencileri, pandomimciler, sokak oyuncuları, portre karikatürcüleri, meddahlar ve müzisyenler dolduracak. Leman ve Uykusuz dergilerinin standları ile çeşitli karikatür sanatçılarının masaları da Ankaralı mizah severleri ağırlayacak.


Bilgi için:         

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails