4 Eylül 2009 Cuma

Türk Fantazya Birliği Konsept Hikaye Yarışması - Güz 2009

Türk Fantazya Birliği tarafından düzenlenen ve her mevsim döneminde farklı bir konseptle sunulacak olan hikaye yarışmalarının ilki 2009 Güz Dönemi Öykü Yarışması başladı. Kıyamet Sonrası konseptine sahip olması gereken öyküler Nükleer bir felaket/kıyamet sonrası dünya düzeni hakkında ütopya/distopya şeklinde yazılmalıdır. Herkesin kalemine kuvvet.
Yarışma Şartları
- Yarışmaya son katılım tarihi 15 Ekim 2009'dur.- Katılımcı yazarlar, yalnızca kendi yazmış oldukları öykülerle katılabilirler.
- Her yazar ancak bir öyküyle yarışmaya katılabilir.
- Biçimsel olarak öykü niteliği taşıyacak eserlerin daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış ve hiçbir ödül almamış olması gerekmektedir.
- Öykülerin yarışma konseptine uygun olması zorunludur.
- Öyküler en az 1000, en çok 3500 kelime uzunluğunda olabilir.
- Değerlendirmede öykülerin, Türkçe'nin kullanımına uygunluğu ve özgünlüğü dikkate alınacaktır.
- Yarışmaya seçici kurul üyeleri katılamaz.
- Öyküler 15 Ekim 2009 günü bitimine kadar yarisma@turkfantazya.net adresine Word dosyası halinde ekli dosya olarak gönderilmelidir.
- Öykü dosyasında yazarın kimliği ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmamalı, öykü dosyasının başında bir rumuz bulunmalıdır.
- Yazarın kimliğine ait bilgiler (adı, soyadı, adresi, telefon numarası, mail adresi) aynı mail içerisinde başka bir dosyaya yazılı olarak ekte gönderilmelidir.
- Belirtilen süre sonuna kadar gönderilmeyen veya yukarıdaki şartları taşımayan öyküler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
- Sonuçlar 15 Kasım 2009 tarihinde açıklanacaktır.- Birinci, ikinci ve üçüncüden oluşan dereceye girenlere ödül verilecektir. Seçici kurul gerek gördüğü takdirde özel ödül verme hakkına sahiptir.
- Dereceye giren hikayeler internetten ücretsiz olarak indirilebilecek E-kitap haline getirilecektir. Kazanan hikayelerin daha sonra kitaptan kaldırılması söz konusu değildir.
Ödüller
İlknokta & İthaki Yayınları'ndan Jules Verne Biyografisi, Mezarlık Kitabı, Hurin'in Çocukları, Ölüm Yolculuğu kitapları
Laika Yayıncılık'tan Anadolu Korku Öyküleri, Prestij, Sandman 7, Avcının Kılıçları Seti, Kara Elf Üçlemesi Seti
Ayrıca ödül kazanan kişilere T.F.B. Yarışması Sertifikası gönderilecektir.
Seçici Kurul
- Ayfer Kafkas (Kitap Kokusu)
- Galip Dursun (Kan Güncesi)
- Gökçe Ozan Toptaş (Kaleidoskop)
- Kayra Küpçü (FrpNet)
- Sinan Onur Altınuç (FrpWorld)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails