15 Haziran 2009 Pazartesi

"ÇROP Çizgi Roman Yapalım Atelyesi" Tekrar Ankara'da

Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) olarak çizgi roman sanatına sahip çıkacak projelerimizi yaygınlaştırmaktayız. Çocukları çizgi romanla tanıştırmayı, tanışanların tanışıklıklarını pekiştirmeyi, yatkınlığı olanları çizgiye yönlendirmeyi hedeflediğimiz "ÇROP Ücretsiz Çizgi Roman Okuma Stantı"mız ve "ÇROP Çizgi Roman Yapalım Atelyesi"miz :) Ankara'lı çocuklarla buluşmaya gidiyor. ÇROP adına etkinliklere katılanlar: Ümit Kireççi, Rıdvan Şoray, Ömer Bahadır, Elif Erarslan.
Tüm Çizgi Roman okurları bu kadar mı? Bir silkelenin hele eminim etkinliğe gelip bize yardım edecek bir çok Ankara'lı okur vardır oralarda :)

ŞEKER PORTAKALI EĞİTİM KOOPERATİFİ

Şeker Portakalı Eğitim Kooperatifi, 1998 yılında Batıkentli bir grup arkadaşın ortak aklıyla doğdu. Çocukların kendi seslerini bularak , onlara dayatılan dünyayı sorgulayan yetişkinler olmasıydı amaç. “Gelişim, hayaller ve sorularla başlar, hayalse kitaplarda can bulur”

Ve

ilk iş olarak atık kağıt satışından elde edilen gelirle1500 den fazla çocuk kitabıyla donanmış, Tülay Çakır Çocuk Kütüphanesi kuruldu. Güvenç Sitesi’nde başlayan çocuk kütüphanesi çalışması; satranç, drama, doğa ve çevre gezileri, çocuk kitabı yazarlarıyla söyleşiler, masal saatleri, kütüphane gezileri,anne baba eğitim çalışmaları, müzik ve şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, atıklardan oyuncak yapımı, matematiği sevme çalışmaları ve “Yaza Merhaba Çocuk Panayırı” etkinlikleri ile zenginleştirildi.

Bu güne değin Batıkentli çocuklarla coşkuyla buluşmayı başaran Şeker Portakalı Eğitim Kooperatifi, Batıkent Toplum Merkezi’nde çocuklarla buluşmaya devam ediyor.

KİTAPTAN MÜZEYE ŞENLİĞİMİZ VAR ”

Değerli Dostlar,

Şeker Portakalı Eğitim Kooperatifi, Tülay Çakır Çocuk Kütüphanesi

2008 yılında ilkini gerçekleştirdiği “Kitap Şenliği” etkinliğini her yıl farklı konuları öne çıkararak sürdürmektedir. 21 Haziran 2009 da Kültür Bakanlığı, Batıkent Kültür Eğitim Vakfı, Eğitim- Sen 2 Nolu Şube, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çankaya Şubesi, Çağdaş Drama Derneği, SEDER, Çocuk Müzeleri Kurma Derneği ve Kök Yayıncılık’ın katkılarıyla ikincisini gerçekleştireceği “Kitaptan Müzeye Şenliğimiz Var” adlı etkinliğin amaç ve programı aşağıdadır. Kuruluş ilkeleri arasına dayanışma ve paylaşma kültürünü geliştirmeyi koymuş olan kooperatifimiz,

21 Haziran 2009 Pazar günü sabah saat 10.00 da başlayıp tüm gün devam edecek şenlikte çocuklarla birlikte olmaktan mutlu olacaktır.

ŞENLİK PROGRAMI

Çocuk Kitapları Yazarlarıyla Söyleşi ve İmza, Çocuk Kitapları Stantları ,Yetişkin Kitapları Değişim Stantları, Sanal Müze Oluşturma Stantları, İşte Bizim Müzecilerimiz Standı, Küçük Kaşif Kazıda ve Arkeoloji Oyunları, Geçmişten Günümüze Kitap ve Yazı Tüneli, Kağıt Katlama Sanatı Uygulama Standı, Eski Oyun ve Oyuncakların Tanıtıldığı Stantlar, Eğitime Yönelik Set, Tahta Oyuncak vb. Ürünlerin Olduğu Stantlar, Ebru Yapım Standı, Bez Bebek Yapım Standı, Çizgi Roman Tanıtım Standı - Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Çizgi Roman Atelyesi - Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP), Yiyecek, İçecek Stantları (Ev Yapımı ), Yetişkinlerle Oyun Standı, Filateli ( Pul Kolleksiyonculuğu) Tanıtım Standı, Etkinliğe Katılan Örgütlerin Tanıtım Stantları

AMAÇ:

* Çocukların kaliteli kitapla buluşmasını sağlamak,

* Yıl boyunca, her 15 günde bir düzenli olarak devam eden “Masal Saatiyle” çocuklarda oluşturulmaya çalışılan kitap sevgisi ve okuma bilincine katkıda bulunmak.

* Çocukların, Çocuk Edebiyatı yazarlarıyla buluşmasını sağlayarak okumaya ve yazmaya ilgilerini artırmak.

* Çocukların, bütün bir yıl boyunca Çengelhan Rahmi Koç Sanayii Müzesinde devam ettirdikleri müzede eğitim konulu çalışmayı oyunlar ve sergilerle pekiştirmek.

* Müzecilik vurgusuyla değişimi ve gelişimi sezdirmek.

* Ülkemizde müzeciliğe gönül veren isimleri ve müzelerimizi tanıtarak, müzelerin kültürün aktif birer halkası haline gelmesine katkıda bulunmak

* Çocuklara müzeciliğin varlık sebebini ve temel mantığını sezdirmek

* Çocuklar için çalışan sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği sağlayarak, bu kuruluşlarının toplum yaşantısındaki etkinliğini artırmak.

* Çocukların birlikte grup oyunları oynamasını sağlamak

* Eski sokak oyunlarını tanıtarak çocuk kültürüne katkıda bulunmak.

* Ailelerde, çocukların bilgi ve becerilerini geliştiren ortak kullanım alanlarının varlığına ve talep edilmesine yönelik farkındalık yaratmak.

YER: İlk Yerleşim Mah . 10.cadde No:24 BATIKENT TOPLUM MERKEZİ

TARİH: 21 Haziran 2009 Pazar

Başlama Saati: 10.00

Batıkent Toplum Merkezi Tel: O 312 354 87 92

Mail:sekerportakalikoop@hotmail.com

http://www.sekerportakali.org.tr/

Tüm etkinlikler ve katılım ÜCRETSİZDİR.

1 yorum:

mit dedi ki...

Güzel bir etkinliğe benziyor. Umarım hedefine uaşabilir. Bu arada affınıza sığınarak; Atelye değil Atölye...

Linkler

Related Posts with Thumbnails